Projecten
Projecten

De leden van Inner Wheel Nederland werven fondsen voor goede doelen door het organiseren van kunstveilingen, high teas, kerst fairs, diners, bridgedrives, etc. Alles met het doel anderen en met name vrouwen en kinderen te helpen. De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Aquarelleren om te inspireren

Het thema van IW Veghel-Uden is dit jaar ‘Inspire & be Inspred’. Alle leden binnen de club beschikken samen over enorm veel talenten, kennis en vaardigheden. Deze kunnen we ook inzetten om elkaar te inspireren. In dat kader gaf een van de leden in september een workshop aquarelleren voor de eigen club genoten. Leuk om je eigen clubgenoot zo in haar eigen kracht bezig te zien. Inspirerend en verbindend.

IW Kennemerland ontvangt zusterclub uit Frankfurt

Een van de leuke dingen van IW is dat je contact kunt leggen met een club in het buitenland. Een geanimeerde ontmoeting tussen twee relatief jonge IW Clubs vond plaats op 22 april 2017. Een frisse strandwandeling, lunch in een Zandvoortse strandtent, bezoek aan het bloemencorso met aansluitend borrel en buffet bij de president thuis, maakten het tot ontzettend gezellige dag!

Fotograferen voor het goede doel

IW Zuid-Oost Drenthe volgde een fotografiecursus. Ze weten nu alles van ISO, diafragma en sluitertijden. Leuk om te doen en goed voor de onderlinge verbondenheid! Het zal ook zeker helpen om de afbeeldingen op hun wenskaartencollectie nog aantrekkelijker te maken.

Intercitymeeting Kampen

Op 28 maart 2017 kwamen de IW Clubs Harderwijk, Oldebroek, Dronten, Zwolle en Kampen bij elkaar. Een gezellige dag met een bezoek aan de Kogerwerf in Kampen, een loterij voor het Theehuis Zalkerveer, waar mensen met een verstandelijke beperking werken en volop tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van nieuwe ideeën.

Leergeld Nederland

Leergeld Nederland heeft samen met Inner Wheel Nederland het project opgezet: Cultuur en Sport voor Ieder Kind. Voor Inner Wheel was dit het landelijk Lustrumproject.

Tijdens de landelijke Vriendschapsdag van Inner Wheel Nederland in Tiel werd bekend gemaakt dat dit project in ieder geval € 75.000 had opgebracht. Inmiddels is het eindbedrag opgelopen tot maar liefst € 81.282 (inclusief een extra bijdrage van € 5.000 van Cordaid). Van dit bedrag is € 25.600 reeds door lokale Inner Wheel clubs rechtstreeks afgedragen aan een lokale Leergeld Stichting. Dit betekent dat Leergeld Nederland nog een bedrag van € 55.682 zal kunnen verdelen binnen de Leergeld Vereniging voor de uitvoering van dit project.
Algemeen uitgangspunt project:
Het geld dient besteed te worden aan voorzieningen voor sport en cultuur voor kinderen uit gezinnen in armoede.

KWF Samenloop voor Hoop en heeeeel veel aardbeien

10 en 11 juni 2017 liep IW Roermond mee met de KWF Samenloop voor Hoop wandelestafette. Leuk en gezellig om te doen. Daarnaast stonden ze met een kraam langs het parcours en verkochten daar maar liefst 55 kilo aardbeien voor het goede doel.

Eerste Haringparty Almere groot succes

De serviceclubs in Almere te weten  IW Almere-’t Gooi, de 3 Rotary Clubs en Rotaract organiseerden samen de eerste Haringparty Almere. Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma veilde uitstaojes en kunstwerken met als kopstuk van de avond, het door de bekende kunstenaar Peter Riezebos, beschilderde haringvaatje. Opbrengst van de avond maar liefst € 27.500,-.

Dans met Inner Wheel de zomertijd in

Op 25 maart organiseerde IW Gorinchem het dansfestijn ‘Dans met Inner Wheel de zomertijd in’ (de klok ging een uur vooruit). Ruim 300 mensen dansten op de muziek van de coverband KiNK.  De avond bracht ruim € 4.000,- op voor Rolstoelvereniging Rapid Rollers.

Kinder-verwendag in Paramaribo

Voor de 20 kinderen in het Leger Des Heils Huis Ramoth organiseerde IW Paramaribo een gezellige dag. Lekker dansen op de muziek van een DJ, meezingen met Karaoke, stoelendans en andere spelletjes, een hamburger met patat en volop drinken en snoep, maakten het voor deze kinderen een onvergetelijk dag. Elk kind kreeg ook nog een pakketje met persoonlijke spulletjes zoals slippers, body wash- en lotion en het tehuis zelf kreeg nieuw beddengoed en een pakket levensmiddelen.

Top