Projecten met elkaar, voor elkaar
Projecten met elkaar, voor elkaar

De leden van Inner Wheel Nederland werven fondsen voor goede doelen door het organiseren van kunstveilingen, high teas, kerst fairs, diners, bridgedrives, etc. Alles met het doel anderen en met name vrouwen en kinderen te helpen. De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Géén Inner Wheel Golfdag 2020

Op 7 oktober 2019 organiseerde IW Drachten de IW golfdag. Ons lid, Els Burbach, won in 2018 de wedstrijd. Het is een hele klus om zo’n dag te organiseren. Zij werd bijgestaan door Jeannette Uildriks en Helma Potjer.

23 dames van verschillende IW clubs deden mee aan deze dag. Er kon 9 of 18 holes gespeeld worden. Het was prachtig weer en het werd een gezellige dag. Na de prijsuitreiking genoten we met elkaar van een heerlijke maaltijd.

Inez Walraven van IW Almere-’t Gooi won de wedstrijd en zoals de traditie wil zal zij met haar club de golfdag in 2020 organiseren.

Helaas kan dit jaar de IW golfdag niet doorgaan.

We hopen dat IW Almere-’t Gooi, de winnaar van golfdag 2019, in 2021 de golfdag wèl kan organiseren!

Auteur: Frieke Mulder, IW Drachten

Kerstlunch IW Groningen-Zuid

 

Ieder jaar vieren wij Kerst met elkaar tijdens een lunch.

Dit keer vond het plaats op onze nieuwe ‘bijeenkomstenlocatie’ , nl. De 2 Provincien in Paterswolde, waar we een prachtig uitzicht hadden over het Paterswoldsemeer.

Het is altijd een heel gezellig gebeuren. Bij het binnenkomen begon het gezellige geklets al en startten we met koffie en zoete High Tea hapjes. Vervolgens werd er een heel mooi en ontroerend kerstverhaal verteld.

Daarna werden er traditiegetrouw lootjes uitgedeeld, waar we allemaal een kerstcadeautje voor kregen (iedereen koopt een cadeautje voor 10 euro); dit is ook altijd een feestelijk gebeuren.

Daarna werden de hartige High Tea hapjes geserveerd met een prosecco en tot slot de warme hapjes.

Ieder jaar geven we geld aan een goed doel. Dit jaar was dat de Voedselbank in Groningen. Het geld werd besteed aan kertcadeautjes voor de kinderen.

Al met al was het weer een gezellige Kerstbijeenkomst , waar we met 28 leden van hebben genoten.

 

VSD 18 mei 2019: stralend, gezellig, boeiend, leuk; kortom EEN SUCCES!

 

Vriendschapsdag 2018, recht uit het groene ♥

Op 18 mei troffen wij, IW vrienden, elkaar in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Het lekkere weer, de leuke wandeling over het bijzondere terrein naar de plaats van ontvangst, de ontvangst zelf met ter plekke gebakken verse stroopwafels; de dag kon al niet meer stuk. 

Opening met prachtig VSD lied

En dan de opening met een door alle leden van IW Bodegraven gezongen en speciaal voor deze dag geschreven lied, met mooie zinnen als ‘verbondenheid geeft ons de kracht’ en ‘Inner Wheel dat zijn wij zelf en brengt ons altijd veel plezier’. Een lied waar we ons allemaal in konden vinden en dan ook uit volle borst meezongen. (meer…)

Open Friese Golfdag


Op 1 oktober 2018 vond de negende Open Friese Golfdag District 58 plaats op de baan van Almeerderhout. Er werd heerlijk gegolfd, met een spatje regen en wat zon, zodat er prachtige regenbogen te zien waren! De baan lag er ondanks de droogte, goed bij. Langs enkele holes stonden walnotenbomen en die noten waren toch lekker!

De eerste prijs was voor Els Burbach (IW Drachten), de tweede voor Inez van Walraven (IW Almere-‘t Gooi). De prijs voor de hidden holes werd gewonnen door Fien Reimert en de prijzen voor de neary en de longest gingen naar respekievelijk Gerda Jipping (I.W. Almere-‘t Gooi) en  Els Burbach. Er werd slechts één birdie geslagen en wel door Petra Molkenboer (I.W. Purmerend). De tiende Open Friese golfdag zal georganiseerd worden door de winnaar van de dag, IW Drachten, en zal plaats vinden op 7 oktober 2019 op golfclub Lauswolt.

 

Op bezoek bij Deutsche Freundinnen

Een delegatie van IW Kennemerland ging op bezoek bij haar IW vriendinnen in Frankfurt. Anderhalf jaar geleden was deze club bij ons op bezoek geweest en een return kon natuurlijk niet uitblijven. Inner Wheel Frankfurt ontving ons allerhartelijkst met een geweldig programma op zaterdagmiddag en avond. In de middag bekeken we onder leiding van een gids de highlights van Frankfurt en maakten we een boottocht over de Main. ‘s Avonds waren we te eten uitgenodigd bij een van de Inner Wheel leden thuis. Het was mooi om te zien hoe het lidmaatschap van Inner Wheel een band schept, waardoor we met elkaar een fantastische dag hadden.

Een en ander beviel zo goed dat we hebben besloten een echt partnerschap met Inner Wheel Frankfurt aan te gaan.

 

Lintje voor Diny!

Diny Keijzer-van der Weerd , lid van IW Vriezenveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens haar afscheidsreceptie van Vluchtelingenwerk Wierden, waar ze 30 jaar lang het boegbeeld van was. En dat is niet niks. Behalve dit vrijwilligerswerk is ze o.a. ook zeer actief bij Inner Wheel waar ze verschillende functies bekleed heeft en is ze sinds 2011 ‘schuldhulpmaatje’ bij de stichting Bowie.Wij maken een diepe buiging voor deze warme vrouw die zich op een geweldige manier jarenlang heeft ingezet.

IW Zwolle 65 jaar

IW Zwolle viert uitbundig haar 13e lustrum:  In de middag in een een oude Amerikaanse schoolbus naar Elburg, Elburgerkoek en het bezoeken van een expositie onder de gewelven van het voormalig klooster (nu museum) en een wandeling door het pittoreske stadje naar brasserie ‘Rosalie aan de gracht’ voor  een heerlijke high tea. Na deze mooie middag was het omkleden voor het avondprogramma: een diner met partners, waarbij bijna alle leden aanwezig waren. Na een warm welkomstwoord van Wilma Nijland namens de lustrumcommissie, dook president Lia de Graaf (in kledij van 1953) in de geschiedenis van 65 jaar IW Zwolle. Op ludieke wijze haalden Marion Nijenhuis en Alice Tanis als ‘Thomasvaer en Pieternel’ recente herinneringen op. Een pianist luisterde de avond muzikaal op.We kijken terug op een zeer geslaagde dag, met veel dank aan onze lustrumcommissie

45 jaar IW Vriezenveen

Alice de Groot en Jeannetta Sinnema van IW Vriezenveen hebben een geweldige lustrumdag georganiseerd, compleet met mooi weer!
Na de samenkomst (en een kopje koffie ) in café LIFF, zijn we verwelkomd in het Drens Museum waar we een interessante lezingen over het gebouw en de expositie ‘The American Dream’ gehad hebben. Daarna de expositie zelf bekeken.Tegen de avond een heerlijk etentje in Herberg de Klomp te Vilsteren. Het was een geslaagde dag met veel zon, zodat we nog lekker buiten konden zitten.

 

Lustrum IW Pekela

Op 4 november vierde IW Pekela haar 9e lustrum met een bijzondere Italiaanse kookworkshop in Dennis Cooking Place in Groningen. Predsidente Lidy Marjan Jonker opende met een toost en het ophalen van herinneringen, waarvoor zij nog wat foto’s uit de oude doos had meegenomen. Vervolgens kon het echte werk beginnen en gingen de handen uit de mouwen! Onder leiding van Dennis werden de eigen pasta’s en sauzen gemaakt. Het was een kneden, rollen, draaien, bakken en braden van jewelste. Na gedane arbeid is het goed rusten, zegt het spreekwoord. Voor IW Pekela betekende dat genieten van de door de leden zelf bereide gerechten. Tijdens het diner had Lidy Marian een grote verrassing! Twee charterleden van het eerste uur, te weten Anna Wever en Mieke Gruppelaar, werden beiden benoemd tot Honoured active member. Dit gaf een extra feestelijk tintje aan deze geslaagde middag.

Nieuwjaarslunch

Op 13 januari 2018 organiseerde IW Staphorst Reestland een nieuwjaarslunch voor IW leden, vriendinnen en familie. Eerst een gezellige ontmoeting met koffie en gebakken knieperties. Er was een goede opkomst van ongeveer 80 dames. In de tuinzaal werd er een toast uitgebracht op het nieuwe jaar en op de IW dag (10-01). Ken Besuijen vertolkte een paar mooie liedjes van Wim Sonneveld. Er volgde een heerlijke lunch. Na de lunch gaf het theaterduo‘Mijnheer Dut’ (Mariëlle Mijnheer en Simone Dut) een ludieke voorstelling, die wel confronterend en herkenbaar was. Na dit optreden werden de prijswinnaars van de verloting bekendgemaakt. Vele mooie prijzen, die door de creatieve IW dames van Staphorst Reestland zelf zijn gebakken, geschilderd en gemaakt. De hoofdprijs was erg spectaculair te weten een rondvlucht over de Flevopolder. De opbrengst van deze middag is bestemd voor jonge mantelzorgers uit de omgeving.

Halloween in de polder

IW Zeeuwsch-Vlaanderen viert Halloween bij de prachtige ‘boshut’ van een van haar leden. Gewapend met een pompoen, mes en zaagje  komen de leden ‘s middags bij elkaar om hun pompoen een fraai uiterlijk te geven. Eng, mooi, lelijk, professioneel, alles is goed. Iedereen neemt iets te eten en te drinken mee, voor ‘s middags bij de koffie/thee, en voor s avonds als de partners komen. Heerlijke soepen, taart, koude schotels, desserts, en niet te vergeten de nodige flessen drank om warm te blijven. Alles gezellig rondom een groot knetterend kampvuur, echt heel romantisch en feeëriek. “Wat hebben jullie toch een gezellige club” is een vaak gehoorde opmerking op zo’n avond, en zoals hier in Zeeuws-Vlaanderen vaak wordt gezegd: meer moet da nie zijn!

Pakjesavond zorgt voor veel lol

De sinterklaasavond, of zeg maar liever ‘pakjesavond’ van IW Ambt Almelo, was weer een belevenis. Hier volgt het recept dat garant staat voor veel lol. Men neme een cadeautje mee, bij voorkeur uit eigen voorraad dus liever niet speciaal gekocht. Iets wat overbodig en, als het enigszins kan, spraakmakend is. Een ieder krijgt een nummertje en het feest kan beginnen. Zodra je je cadeautje hebt uitgepakt, voel je de begerige blikken al om je heen, want tot aan het einde van de avond is het niet zeker of je je kleinood mag houden of dat het je zonder mededogen zal worden ontfutseld door degene die het volgende pakje heeft uitgepakt. Natuurlijk zijn er presentjes, die iedereen wil hebben en die de gehele avond van eigenaar wisselen. Maar wil je je cadeau liever kwijt dan rijk… dan zal je al je verleidingskunsten moeten inzetten. Zo bleef iemand zitten met een afdruiprek…

 

Intercitymeeting Kampen

Op 28 maart 2017 kwamen de IW Clubs Harderwijk, Oldebroek, Dronten, Zwolle en Kampen bij elkaar. Een gezellige dag met een bezoek aan de Kogerwerf in Kampen, een loterij voor het Theehuis Zalkerveer, waar mensen met een verstandelijke beperking werken en volop tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van nieuwe ideeën.

Fotograferen voor het goede doel

IW Zuid-Oost Drenthe volgde een fotografiecursus. Ze weten nu alles van ISO, diafragma en sluitertijden. Leuk om te doen en goed voor de onderlinge verbondenheid! Het zal ook zeker helpen om de afbeeldingen op hun wenskaartencollectie nog aantrekkelijker te maken.

Bezoek zusterclub uit Frankfurt

Een van de leuke dingen van IW is dat je contact kunt leggen met een club in het buitenland. Een geanimeerde ontmoeting tussen twee relatief jonge IW Clubs vond plaats op 22 april 2017. IW Kennemerland ontving IW Frankfurt. Een frisse strandwandeling, lunch in een Zandvoortse strandtent, bezoek aan het bloemencorso met aansluitend borrel en buffet bij de president thuis, maakten het tot ontzettend gezellige dag!

Aquarelleren om te inspireren

Het thema van IW Veghel-Uden is dit jaar ‘Inspire & be Inspired’. Alle leden binnen de club beschikken samen over enorm veel talenten, kennis en vaardigheden. Deze kunnen we ook inzetten om elkaar te inspireren. In dat kader gaf een van de leden in september een workshop aquarelleren voor de eigen club genoten. Leuk om je eigen clubgenoot zo in haar eigen kracht bezig te zien. Inspirerend en verbindend.

Top