Projecten met elkaar, voor elkaar

De leden van Inner Wheel Nederland ondernemen samen activiteiten, bijvoorbeeld uitstapjes naar musea en andere culturele activiteiten. Veel clubs hebben kook- of eetclubs, wandelclubs, boekenclubs, fietsclubs en andere subclubjes. Feestjes worden gevierd en verdriet wordt samen gedeeld. Hierdoor ontstaan hechte vriendschappen die vele jaren kunnen standhouden.

Friese Intercity op 14 maart 2024

 

Nog geen week na de viering van het lustrum 75 jaar Inner Wheel Nederland in Eindhoven vond in Katlijk de jaarlijkse Intercity van de Friese clubs plaats. Aanwezig waren 56 leden van de clubs uit Bolsward, Leeuwarden, Leeuwarden-Zuid en Drachten. De organisatie van deze Intercity was in handen van Inner Wheel Drachten.

De presidente van club Drachten, Immy Moes, kon niet alleen de leden van de deelnemende clubs verwelkomen, maar ook de landelijk presidente Anita Meerdink, die vanuit Zeeland naar onze bijeenkomst was gekomen. Immy Moes en Anita Meerdink keken beiden terug op de viering van het landelijk lustrum en de bekendmaking van het nieuwe Nationaal Project: Stichting Jarige Job: “In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! “ Tijdens de bijeenkomst werd meteen een start gemaakt met de fundraising voor dit project: de speciaal hiervoor ontworpen giftbox, die in de zaal werd geplaatst, ging gevuld met de eerste bijdragen mee terug naar Drachten. (meer…)

Inner Wheel Drachten viert 9e lustrum

Op 10 november 2022 vierde Inner Wheel Drachten haar 45e verjaardag (oprichtingsdatum 11-11-1977). Het lustrum werd niet gevierd in Drachten zelf. Het bestuur had gekozen voor een kleurrijke feestelijke locatie: De Orchideeënhoeve in Luttelgeest.

De rit naar Luttelgeest werd gemaakt met een touringcar zodat de sfeer vanaf vertrek ontspannen en gezellig was. Na koffie met gebak bij aankomst ging het gezelschap van 28 leden in groepjes op verkenning in het grote complex met als onderbreking een gezamenlijke lunch.

Er werd genoten van de variatie aan planten en dieren in de diverse tuinen (zoals de vlindertuin, de ‘zwevende bloementuin’ en het Amazone regenwoud). Voor vertrek terug naar huis kocht menigeen een kleurige herinnering aan deze geslaagde verjaardagsviering.

Bezoek Anita Meerdink aan IW Voorschoten – Leidschendam

Op 11 oktober 2022 heeft inkomend landelijk voorzitter Anita Meerdink onze club met een bezoek vereerd. Ze heeft een aantal landelijke projecten nader toegelicht, zoals Team-Up, Orange the World en Hart voor Vrouwen.

In 2021 bestond onze club 60 jaar, maar door Corona is het lustrum een jaar later gevierd. Een deel van het door ons gespaarde bedrag voor een lustrumproject is bestemd voor het onderdeel Save the Children van Team-Up, en met name voor de kinderen uit Oekraïene.

Symbolisch is een cheque overhandigd aan Anita met het verzoek het bedrag ter bestemder plaatse te doen terechtkomen. Ook voor Hart voor Vrouwen hebben wij gespaard, de donatie zal tijdens de kerstbijeenkomst worden gerealiseerd.

 

Lintje voor Diny!

Diny Keijzer-van der Weerd , lid van IW Vriezenveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens haar afscheidsreceptie van Vluchtelingenwerk Wierden, waar ze 30 jaar lang het boegbeeld van was. En dat is niet niks. Behalve dit vrijwilligerswerk is ze o.a. ook zeer actief bij Inner Wheel waar ze verschillende functies bekleed heeft en is ze sinds 2011 ‘schuldhulpmaatje’ bij de stichting Bowie.Wij maken een diepe buiging voor deze warme vrouw die zich op een geweldige manier jarenlang heeft ingezet.

IW Zwolle 65 jaar

IW Zwolle viert uitbundig haar 13e lustrum:  In de middag in een een oude Amerikaanse schoolbus naar Elburg, Elburgerkoek en het bezoeken van een expositie onder de gewelven van het voormalig klooster (nu museum) en een wandeling door het pittoreske stadje naar brasserie ‘Rosalie aan de gracht’ voor  een heerlijke high tea. Na deze mooie middag was het omkleden voor het avondprogramma: een diner met partners, waarbij bijna alle leden aanwezig waren. Na een warm welkomstwoord van Wilma Nijland namens de lustrumcommissie, dook president Lia de Graaf (in kledij van 1953) in de geschiedenis van 65 jaar IW Zwolle. Op ludieke wijze haalden Marion Nijenhuis en Alice Tanis als ‘Thomasvaer en Pieternel’ recente herinneringen op. Een pianist luisterde de avond muzikaal op.We kijken terug op een zeer geslaagde dag, met veel dank aan onze lustrumcommissie

45 jaar IW Vriezenveen

Alice de Groot en Jeannetta Sinnema van IW Vriezenveen hebben een geweldige lustrumdag georganiseerd, compleet met mooi weer!
Na de samenkomst (en een kopje koffie ) in café LIFF, zijn we verwelkomd in het Drens Museum waar we een interessante lezingen over het gebouw en de expositie ‘The American Dream’ gehad hebben. Daarna de expositie zelf bekeken.Tegen de avond een heerlijk etentje in Herberg de Klomp te Vilsteren. Het was een geslaagde dag met veel zon, zodat we nog lekker buiten konden zitten.

 

Lustrum IW Pekela

Op 4 november vierde IW Pekela haar 9e lustrum met een bijzondere Italiaanse kookworkshop in Dennis Cooking Place in Groningen. Predsidente Lidy Marjan Jonker opende met een toost en het ophalen van herinneringen, waarvoor zij nog wat foto’s uit de oude doos had meegenomen. Vervolgens kon het echte werk beginnen en gingen de handen uit de mouwen! Onder leiding van Dennis werden de eigen pasta’s en sauzen gemaakt. Het was een kneden, rollen, draaien, bakken en braden van jewelste. Na gedane arbeid is het goed rusten, zegt het spreekwoord. Voor IW Pekela betekende dat genieten van de door de leden zelf bereide gerechten. Tijdens het diner had Lidy Marian een grote verrassing! Twee charterleden van het eerste uur, te weten Anna Wever en Mieke Gruppelaar, werden beiden benoemd tot Honoured active member. Dit gaf een extra feestelijk tintje aan deze geslaagde middag.

Nieuwjaarslunch

Op 13 januari 2018 organiseerde IW Staphorst Reestland een nieuwjaarslunch voor IW leden, vriendinnen en familie. Eerst een gezellige ontmoeting met koffie en gebakken knieperties. Er was een goede opkomst van ongeveer 80 dames. In de tuinzaal werd er een toast uitgebracht op het nieuwe jaar en op de IW dag (10-01). Ken Besuijen vertolkte een paar mooie liedjes van Wim Sonneveld. Er volgde een heerlijke lunch. Na de lunch gaf het theaterduo‘Mijnheer Dut’ (Mariëlle Mijnheer en Simone Dut) een ludieke voorstelling, die wel confronterend en herkenbaar was. Na dit optreden werden de prijswinnaars van de verloting bekendgemaakt. Vele mooie prijzen, die door de creatieve IW dames van Staphorst Reestland zelf zijn gebakken, geschilderd en gemaakt. De hoofdprijs was erg spectaculair te weten een rondvlucht over de Flevopolder. De opbrengst van deze middag is bestemd voor jonge mantelzorgers uit de omgeving.

Halloween in de polder

IW Zeeuwsch-Vlaanderen viert Halloween bij de prachtige ‘boshut’ van een van haar leden. Gewapend met een pompoen, mes en zaagje  komen de leden ’s middags bij elkaar om hun pompoen een fraai uiterlijk te geven. Eng, mooi, lelijk, professioneel, alles is goed. Iedereen neemt iets te eten en te drinken mee, voor ‘s middags bij de koffie/thee, en voor s avonds als de partners komen. Heerlijke soepen, taart, koude schotels, desserts, en niet te vergeten de nodige flessen drank om warm te blijven. Alles gezellig rondom een groot knetterend kampvuur, echt heel romantisch en feeëriek. “Wat hebben jullie toch een gezellige club” is een vaak gehoorde opmerking op zo’n avond, en zoals hier in Zeeuws-Vlaanderen vaak wordt gezegd: meer moet da nie zijn!

Pakjesavond zorgt voor veel lol

De sinterklaasavond, of zeg maar liever ‘pakjesavond’ van IW Ambt Almelo, was weer een belevenis. Hier volgt het recept dat garant staat voor veel lol. Men neme een cadeautje mee, bij voorkeur uit eigen voorraad dus liever niet speciaal gekocht. Iets wat overbodig en, als het enigszins kan, spraakmakend is. Een ieder krijgt een nummertje en het feest kan beginnen. Zodra je je cadeautje hebt uitgepakt, voel je de begerige blikken al om je heen, want tot aan het einde van de avond is het niet zeker of je je kleinood mag houden of dat het je zonder mededogen zal worden ontfutseld door degene die het volgende pakje heeft uitgepakt. Natuurlijk zijn er presentjes, die iedereen wil hebben en die de gehele avond van eigenaar wisselen. Maar wil je je cadeau liever kwijt dan rijk… dan zal je al je verleidingskunsten moeten inzetten. Zo bleef iemand zitten met een afdruiprek…

 

Intercitymeeting Kampen

Op 28 maart 2017 kwamen de IW Clubs Harderwijk, Oldebroek, Dronten, Zwolle en Kampen bij elkaar. Een gezellige dag met een bezoek aan de Kogerwerf in Kampen, een loterij voor het Theehuis Zalkerveer, waar mensen met een verstandelijke beperking werken en volop tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van nieuwe ideeën.

Fotograferen voor het goede doel

IW Zuid-Oost Drenthe volgde een fotografiecursus. Ze weten nu alles van ISO, diafragma en sluitertijden. Leuk om te doen en goed voor de onderlinge verbondenheid! Het zal ook zeker helpen om de afbeeldingen op hun wenskaartencollectie nog aantrekkelijker te maken.

Bezoek zusterclub uit Frankfurt

Een van de leuke dingen van IW is dat je contact kunt leggen met een club in het buitenland. Een geanimeerde ontmoeting tussen twee relatief jonge IW Clubs vond plaats op 22 april 2017. IW Kennemerland ontving IW Frankfurt. Een frisse strandwandeling, lunch in een Zandvoortse strandtent, bezoek aan het bloemencorso met aansluitend borrel en buffet bij de president thuis, maakten het tot ontzettend gezellige dag!

Top