Projecten met elkaar, voor anderen

De leden van Inner Wheel Nederland werven fondsen voor goede doelen door het organiseren van kunstveilingen, high teas, kerst fairs, diners, bridgedrives, etc. Alles met het doel anderen en met name vrouwen en kinderen te helpen. De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Druppel, druppel, het druppelde op ons neer…….

Vrijdagavond, Montmartre, u weet wel die leuke creatieve markt aan het water..  Komende vanaf Het Turfschip kwam de muziek mij al van verre tegemoet.

En ondanks de miezerende regen en een grote regencape kwam ik al snel in vervoering en de danspassen ontsproten als vanzelf uit mijn benen. Al huppelende liep ik langs die leuke kramen en belandde tenslotte bij de kraam van Inner heel. (meer…)

Inner Wheel Aalsmeer overhandigt cheque aan Stichting Vaarwens

Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft Desiree Hilarides, voorzitter van Inner Wheel Aalsmeer een cheque ter waarde van € 8.000 overhandigd aan de vertegenwoordiger van de Stichting Vaarwens.

(meer…)

Inloophuis Scarabee ontvangt hulp van IW Voorschoten – L’dam

Onder het motto “Je staat er niet alleen voor” steunt Inner Wheel Club Voorschoten-Leidschendam Inloophuis Scarabee in Leiden.

Afgelopen jaar heeft IW Voorschoten-Leidschendam zich ingezet voor Scarabee, een centrum voor leven met en na kanker en zal dit goede doel ook in 2024 blijven steunen. Veel mensen die geraakt zijn door kanker hebben behoefte aan ondersteuning bij de verwerking van wat hen is overkomen.

(meer…)

Voedselbank Drachten ontvangt steun van Inner Wheel Drachten

Op de foto Rietje Wind en Frieke Mulder van Inner Wheel Drachten met de  goed gevulde dozen bij de Voedselbank Drachten.

Vlak voor Kerstmis 2022 deed een tweetal bestuursleden van Inner Wheel Drachten inkopen ten behoeve van klanten van de Voedselbank Drachten. Na overleg met de medewerkers van de  Voedselbank werden eieren, kaas en vleeswaren voor op de boterham, voor 60  grote gezinnen gekocht voor ruim € 500.

De gift van IW Club Drachten was zeer welkom.

Inner Wheel Gorinchem doneert aan Crisisopvang

Op 10 december jl. organiseerde Inner Wheel Gorinchem voor haar leden, familieleden, vrienden en kennissen een sfeervolle kerstmarkt in de tuin van Koster Makelaardij in Gorinchem.

Ondanks de winterse temperaturen was er veel animo voor de kerstcreaties, culinaire producten, koek & zopie, en de verloting met mooie prijzen van ondernemers uit de regio.

De opbrengst van maar liefst  € 4.120,00 gaat naar de crisisopvang van vrouwen en kinderen in Gorinchem.

Inner Wheel Groningen-Zuid plant een Walnootboom

Foto: Jan Hendrik van der Veen FocusGroningen

Het bomenbestand van het Boeremapark is uitgebreid met een fraaie walnootboom, Juglans regia in het Latijn. De boom werd vandaag ‘officieel’ geplant door wethouder Mirjam Wijnja, de dames van Serviceclub Inner Wheel Groningen Zuid en het bestuur van de Stichting. De aanplant werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Serviceclub en de Stichting.

(meer…)

Inner Wheel Barchem doneert aan Hart voor Vrouwen

Trots op haar Inner Wheel vriendinnen dat is Hetty Dijkman, voorzitter van Inner Wheel Barchem, een actieve damesclub die zich inzet voor het inzamelen van geld of ondersteunen van goede doelen.

Dankzij de actieve bijdrage van haar leden is er maar liefst een bedrag van € 2.000,= bij elkaar gebracht. Dit is onder andere gelukt door tijdens de maandelijkse en koffie/thee bijeenkomsten, zelfgemaakte en ingebrachte spulletjes te verloten of te verkopen of een persoonlijke gift te doneren.
(meer…)

Inner Wheel Purmerend zet zich in voor Sportclub Only Friends

Voor wie er nog niet bekend mee is; Sportclub Only Friends, is dé plek voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen met een beperking om te sporten en zich veilig thuis te voelen.
Ook bij de vrouwen van Inner Wheel Purmerend bleef deze prachtige club niet onopgemerkt en het initiatief om dit te steunen was al snel een feit. Ondanks dat de coronaperiode het lastiger maakte, heeft Inner Wheel het afgelopen jaar toch het mooie bedrag van € 1.250,= bij elkaar gespaard.

(meer…)

Een nieuwe bus voor de Voedselbank De Bevelanden

Mary-Jean Dudok de Wit

Met dank aan alle serviceclubs van de Bevelanden een nieuwe bus voor de Voedselbank De Bevelanden

Dankzij een Inter Service Club-project op de Bevelanden is er voldoende geld voor een nieuwe bus voor de Voedselbank de Bevelanden bij elkaar gebracht!

Omdat er een groot bedrag op tafel moest komen, is gaandeweg het idee geboren om voor de vervanging van de oude bus alle serviceclubs op de Bevelanden te enthousiasmeren om geld bijeen te brengen, dus ook de IW clubs Goes-De Bevelanden en Goes-Reimerswaal

Met trots kunnen we jullie mededelen dat die opzet meer dan geslaagd is: we hebben in totaal € 51.000,- bijeengesprokkeld! (meer…)

Hoe genereert IW ZO Drenthe inkomsten voor het goede doel?

IWZOD heeft een kaartencommissie, die meerdere keren per jaar een afwisselende collectie zelf gemaakte kaarten en cadeaukaartjes aanbiedt ter verkoop. Foto’s worden door de clubleden aangereikt, zo ook van een feestelijke clubavond waarop schaaltjes bonbons werden gefotografeerd, gekocht bij een lokale chocolaterie. Dit bracht ons op het idee om contacten te gaan leggen met de leverancier. (meer…)

Chique Gooische Vrouwen Bingo

Het project van IW Aalsmeer voor de komende 2 jaar is het realiseren van een rolstoelvriendelijke speel/belevingstuin voor cliënten met een meervoudige beperking van Landgoed Ursula, Ipse De Bruggen te Nieuwveen. Om geld op te halen organiseerde IW Aalsmeer een chique Gooische Vrouwen Bingo.

(meer…)

You’ve Got Talent Epe, Top!

Cultuurplein Noord Veluwe organiseert als negen jaar samen met de twee serviceclubs IW Epe en Rotary Club Epe het jaarlijks terugkerende event You’ve Got Talent (YGT). Een muzikaal festijn voor jong en oud!  Dit schitterende  evenement heeft een vaste plaats in het DNA van Epe veroverd dat zonder de inzet van de service clubs door gebrek aan financiële middelen niet tot stand zou zijn gekomen. Jong muzikaal talent van over de hele Veluwe strijdt mee om de felbegeerde plaats in de finale in de Grote kerk in het centrum van Epe.

Tovertafel zorgt voor blije gezichten

Verpleeghuis IW ”De Hoge Weide” had al een tijdje een tovertafel op haar verlanglijst staan. IW Barchem besloot om deze droom te verwezenlijken en spaarde het benodigde bedrag bij elkaar. Reden genoeg om een kijkje te gaan nemen en de tovertafel in gebruik te zien. Boven de tafel hangt een projectiesysteem, dat reageert op zelfs de kleinste arm- en hand bewegingen. Zo maken de bewoners met elkaar de mooiste patronen op de tafel. De blije gezichten aan de tafel zeggen genoeg. Het is geweldig om met elkaar een project zo dicht bij huis mogelijk te maken.

Boerderijschool in de spotlights

IW Arnhem organiseerde veelzijdige benefietavond voor de Boerderijschool. De avond werd muzikaal omlijst met swingende en meeslepende nummers van het muzikaal ensemble Afternoon Delight. Het kunstenaarsduo Knokke en Hartman vertelden, ondersteund door filmbeelden, over hun werk en de pianiste Mitsuko Saruwatari verzorgde een overrompelend klassiek optreden. Daarnaast werd nog een loterij georganiseerd en werden het boek ‘Water Verbeeld’ (Nelleke van Dijk) en kunstwerken van Petra Hartman voor het goede dole verkocht. Een succesvolle avond die het mogelijk maakt dit mooie doel te ondersteunen met € 4.400.

 

Samen zijn we sterk

Samenwerken èn een fantastisch bedrag! Twee vliegen in één klap! Vier Bodengraafse serviceclub, Rotary, Lions, Metis en IW Bodegraven organiseerde een prachtige Benefietavond voor het Rode Kruis Bodegraven.  Door de verkoop van couverts, de loterij en een veiling is een bedrag van € 18.095,00 opgehaald. In een feestelijke ambiance ontmoetten de gasten elkaar en werden zij gefêteerd op een keur van lokale musici, kunst en gastronomie! De spijs en drank werden door 3 lokale restaurants geserveerd.  Plezier en het dienen van een mooi maatschappelijk doel gaan dus heel goed samen.

 

IW Paramaribo en IW Cayenne

en IW Cayenne (D66) hebben een vriendschap van jaren. Twee jaar geleden werd er voor het eerst een project gedaan waarbij er filmpjes zijn gemaakt voor borstonderzoek bij vrouwen en dit filmpje is vertaald in zes verschillende talen om zo een groter publiek te bereiken. Beide clubs gaan er nu aan werken om nog meer gezamenlijke projecten te doen. Om hun samenwerking te onderstrepen werd op 22 januari 2018 door de ondertekening van een charterverdrag tussen beide clubs deze intentie geformaliseerd. IW Paramaribo is dus nu officieel de zusterclub van IW Cayenne.

Kinderplezier op de IJsbaan

IWVeghel-Uden ondersteunde Rotaryclub Meierijstad van 7 december tot 7 januari bij het project IJSBAAN VEGHEL! Een geweldig evenement om de jeugd in beweging te krijgen. Het was een hele klus om zes weken lang, 7 dagen per week, van s’ morgens vroeg tot 22.00 uur ’s avonds de ijsbaan met vrijwilligers te runnen. Uren stonden ze in de kou, kaartjes verkopen, schaatsen verhuren, helpen schaatsen aantrekken, orde handhaven, schaatsen afdrogen….. Maar als je dan ziet hoeveel plezier de kinderen hebben en de vrijwilligers onderling ook, dan weet je waarvoor je het doet. Zo ben je samen sterk, met meerdere Serviceclubs!!

325 Kerstpaketten

IW Veghel-Uden en Rotary Uden zorgen ieder jaar voor kerstpakketten voor mensen die wat extra’s goed kunnen gebruiken. Adressen worden verkregen via de gemeente en de kerken.

De zaterdag voor de kerst staan Rotary en Inner Wheel leden bij alle supermarkten in Uden en vragen alle klanten om iets extra’s te kopen. In de schappen hangen flyers bij de producten die in aanmerking komen om in de kerstpakketten te doen. Van alle gedoneerde producten zijn dit jaar weer 325 kerstpakketten samengesteld en uitgedeeld. In ieder pakket gaan 25 tot 30 producten. Het is dankbaar om te doen en bijzonder om te zien dat toch de meeste mensen iets over hebben voor een ander.

Samen iets doen in de aanloop naar Kerst!

Geheel onverwacht kreeg IW Ambt Almelo toch een plekje op de kerstmarkt en dat deed de oude liefde weer opvlammen. Want wat is het vooraf altijd genieten, wanneer er in kleine groepjes de mooiste kerstspullen worden gemaakt. De leukste spullen die prachtig uitgestald werden in Annemarie’s ambiance. Wel was zij gedwongen om voortijdig haar huis in kerstsfeer onder te dompelen! Samen iets doen geeft een goed gevoel in de aanloop naar de Kerst.

Wandelen voor het goede doel

IW Barneveld wandelt voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een mooie locatie bij een van de leden als vertrek- en eindpunt voor een wandeling, een glaasje Glühwein vooraf, een geïnteresseerde groep wandelaars, gidsen om allerlei informatie te geven over de bossen en wat daarin leeft en droog weer, dat zijn op 3 november 2017 dé ingrediënten voor een heerlijke wandeling in de bossen tussen Voorthuizen en Garderen.  Na afloop wachtte er een heerlijke maaltijdsoep met brood en een lekker drankje. Er waren 54 wandelaars, die allemaal heel erg positief en enthousiast waren over het geheel. En een leuke opbrengst voor het goede doel. Het is een concept wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Een culinaire dankbetuiging

IW Vriezenveen organiseerde een culinaire avond voor vrijwilligers van Vluchtelingen Werk Wierden. Als dank voor alle hulp die ze afgelopen jaren van deze vrijwilligers ontvingen, kookten elf vluchtelingenvrouwen de meest heerlijke gerechten uit hun land van herkomst. Zo ontstond een uitgebreid buffet met gerechten uit het Midden-Oosten en Azië, met mooie namen als bijvoorbeeld Bryani, Koba, Borak, Kabsi, Jalanji en Manto. Iedere schotel werd aangeprezen door een kaartje, met daarop de naam van het gerecht en het land van herkomst. Ondanks dat was het voor velen toch nog een smaakvolle verrassing wat ze te eten kregen. Om ook derden de mogelijkheid te bieden kennis te maken met deze culinaire buitenlandse hoogstandjes, was de avond ook toegankelijk voor buitenstaanders. In totaal genoten 60 mensen van het voortreffelijke buffet en een hele geslaagde avond.

Kinder-verwendag in Paramaribo

Voor de 20 kinderen in het Leger Des Heils Huis Ramoth organiseerde IW Paramaribo een gezellige dag. Lekker dansen op de muziek van een DJ, meezingen met Karaoke, stoelendans en andere spelletjes, een hamburger met patat en volop drinken en snoep, maakten het voor deze kinderen een onvergetelijk dag. Elk kind kreeg ook nog een pakketje met persoonlijke spulletjes zoals slippers, body wash- en lotion en het tehuis zelf kreeg nieuw beddengoed en een pakket levensmiddelen.

Dans met Inner Wheel de zomertijd in

Op 25 maart organiseerde IW Gorinchem het dansfestijn ‘Dans met Inner Wheel de zomertijd in’ (de klok ging een uur vooruit). Ruim 300 mensen dansten op de muziek van de coverband KiNK.  De avond bracht ruim € 4.000,- op voor Rolstoelvereniging Rapid Rollers.

Eerste Haringparty Almere groot succes

De serviceclubs in Almere te weten IW Almere-’t Gooi, de 3 Rotary Clubs en Rotaract organiseerden samen de eerste Haringparty Almere. Oud-burgemeester Annemarie Jorritsma veilde uitstaojes en kunstwerken met als kopstuk van de avond, het door de bekende kunstenaar Peter Riezebos, beschilderde haringvaatje. Opbrengst van de avond maar liefst € 27.500,-.

KWF Samenloop voor Hoop en hééééél veel aardbeien

10 en 11 juni 2017 liep IW Roermond mee met de KWF Samenloop voor Hoop wandelestafette. Leuk en gezellig om te doen. Daarnaast stonden ze met een kraam langs het parcours en verkochten daar maar liefst 55 kilo aardbeien voor het goede doel.

Leergeld Nederland

Leergeld Nederland heeft samen met Inner Wheel Nederland het project opgezet: Cultuur en Sport voor Ieder Kind. Voor Inner Wheel was dit het landelijk Lustrumproject.

Tijdens de landelijke Vriendschapsdag van Inner Wheel Nederland in Tiel werd bekend gemaakt dat dit project in ieder geval € 75.000 had opgebracht. Inmiddels is het eindbedrag opgelopen tot maar liefst € 81.282 (inclusief een extra bijdrage van € 5.000 van Cordaid). Van dit bedrag is € 25.600 reeds door lokale Inner Wheel clubs rechtstreeks afgedragen aan een lokale Leergeld Stichting. Dit betekent dat Leergeld Nederland nog een bedrag van € 55.682 zal kunnen verdelen binnen de Leergeld Vereniging voor de uitvoering van dit project.
Algemeen uitgangspunt project:
Het geld dient besteed te worden aan voorzieningen voor sport en cultuur voor kinderen uit gezinnen in armoede.

Top