Projecten met elkaar, voor anderen
Projecten met elkaar, voor anderen

De leden van Inner Wheel Nederland werven fondsen voor goede doelen door het organiseren van kunstveilingen, high teas, kerst fairs, diners, bridgedrives, etc. Alles met het doel anderen en met name vrouwen en kinderen te helpen. De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Boerderijschool in de spotlights

IW Arnhem organiseerde veelzijdige benefietavond voor de Boerderijschool. De avond werd muzikaal omlijst met swingende en meeslepende nummers van het muzikaal ensemble Afternoon Delight. Het kunstenaarsduo Knokke en Hartman vertelden, ondersteund door filmbeelden, over hun werk en de pianiste Mitsuko Saruwatari verzorgde een overrompelend klassiek optreden. Daarnaast werd nog een loterij georganiseerd en werden het boek ‘Water Verbeeld’ (Nelleke van Dijk) en kunstwerken van Petra Hartman voor het goede dole verkocht. Een succesvolle avond die het mogelijk maakt dit mooie doel te ondersteunen met € 4.400.

 

Samen zijn we sterk

Samenwerken èn een fantastisch bedrag! Twee vliegen in één klap! Vier Bodengraafse serviceclub, Rotary, Lions, Metis en IW Bodegraven organiseerde een prachtige Benefietavond voor het Rode Kruis Bodegraven.  Door de verkoop van couverts, de loterij en een veiling is een bedrag van € 18.095,00 opgehaald. In een feestelijke ambiance ontmoetten de gasten elkaar en werden zij gefêteerd op een keur van lokale musici, kunst en gastronomie! De spijs en drank werden door 3 lokale restaurants geserveerd.  Plezier en het dienen van een mooi maatschappelijk doel gaan dus heel goed samen.

 

IW Paramaribo en IW Cayenne

 

en IW Cayenne (D66) hebben een vriendschap van jaren. Twee jaar geleden werd er voor het eerst een project gedaan waarbij er filmpjes zijn gemaakt voor borstonderzoek bij vrouwen en dit filmpje is vertaald in zes verschillende talen om zo een groter publiek te bereiken. Beide clubs gaan er nu aan werken om nog meer gezamenlijke projecten te doen. Om hun samenwerking te onderstrepen werd op 22 januari 2018 door de ondertekening van een charterverdrag tussen beide clubs deze intentie geformaliseerd. IW Paramaribo is dus nu officieel de zusterclub van IW Cayenne.

Kinderplezier op de IJsbaan

IWVeghel-Uden ondersteunde Rotaryclub Meierijstad van 7 december tot 7 januari bij het project IJSBAAN VEGHEL! Een geweldig evenement om de jeugd in beweging te krijgen. Het was een hele klus om zes weken lang, 7 dagen per week, van s’ morgens vroeg tot 22.00 uur ’s avonds de ijsbaan met vrijwilligers te runnen. Uren stonden ze in de kou, kaartjes verkopen, schaatsen verhuren, helpen schaatsen aantrekken, orde handhaven, schaatsen afdrogen….. Maar als je dan ziet hoeveel plezier de kinderen hebben en de vrijwilligers onderling ook, dan weet je waarvoor je het doet. Zo ben je samen sterk, met meerdere Serviceclubs!!

325 Kerstpaketten

IW Veghel-Uden en Rotary Uden zorgen ieder jaar voor kerstpakketten voor mensen die wat extra’s goed kunnen gebruiken. Adressen worden verkregen via de gemeente en de kerken.

De zaterdag voor de kerst staan Rotary en Inner Wheel leden bij alle supermarkten in Uden en vragen alle klanten om iets extra’s te kopen. In de schappen hangen flyers bij de producten die in aanmerking komen om in de kerstpakketten te doen. Van alle gedoneerde producten zijn dit jaar weer 325 kerstpakketten samengesteld en uitgedeeld. In ieder pakket gaan 25 tot 30 producten. Het is dankbaar om te doen en bijzonder om te zien dat toch de meeste mensen iets over hebben voor een ander.

Samen iets doen in de aanloop naar Kerst!

Geheel onverwacht kreeg IW Ambt Almelo toch een plekje op de kerstmarkt en dat deed de oude liefde weer opvlammen. Want wat is het vooraf altijd genieten, wanneer er in kleine groepjes de mooiste kerstspullen worden gemaakt. De leukste spullen die prachtig uitgestald werden in Annemarie’s ambiance. Wel was zij gedwongen om voortijdig haar huis in kerstsfeer onder te dompelen! Samen iets doen geeft een goed gevoel in de aanloop naar de Kerst.

Wandelen voor het goede doel

IW Barneveld wandelt voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een mooie locatie bij een van de leden als vertrek- en eindpunt voor een wandeling, een glaasje Glühwein vooraf, een geïnteresseerde groep wandelaars, gidsen om allerlei informatie te geven over de bossen en wat daarin leeft en droog weer, dat zijn op 3 november 2017 dé ingrediënten voor een heerlijke wandeling in de bossen tussen Voorthuizen en Garderen.  Na afloop wachtte er een heerlijke maaltijdsoep met brood en een lekker drankje. Er waren 54 wandelaars, die allemaal heel erg positief en enthousiast waren over het geheel. En een leuke opbrengst voor het goede doel. Het is een concept wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Een culinaire dankbetuiging

IW Vriezenveen organiseerde een culinaire avond voor vrijwilligers van Vluchtelingen Werk Wierden. Als dank voor alle hulp die ze afgelopen jaren van deze vrijwilligers ontvingen, kookten elf vluchtelingenvrouwen de meest heerlijke gerechten uit hun land van herkomst. Zo ontstond een uitgebreid buffet met gerechten uit het Midden-Oosten en Azië, met mooie namen als bijvoorbeeld Bryani, Koba, Borak, Kabsi, Jalanji en Manto. Iedere schotel werd aangeprezen door een kaartje, met daarop de naam van het gerecht en het land van herkomst. Ondanks dat was het voor velen toch nog een smaakvolle verrassing wat ze te eten kregen. Om ook derden de mogelijkheid te bieden kennis te maken met deze culinaire buitenlandse hoogstandjes, was de avond ook toegankelijk voor buitenstaanders. In totaal genoten 60 mensen van het voortreffelijke buffet en een hele geslaagde avond.

Kinder-verwendag in Paramaribo

Voor de 20 kinderen in het Leger Des Heils Huis Ramoth organiseerde IW Paramaribo een gezellige dag. Lekker dansen op de muziek van een DJ, meezingen met Karaoke, stoelendans en andere spelletjes, een hamburger met patat en volop drinken en snoep, maakten het voor deze kinderen een onvergetelijk dag. Elk kind kreeg ook nog een pakketje met persoonlijke spulletjes zoals slippers, body wash- en lotion en het tehuis zelf kreeg nieuw beddengoed en een pakket levensmiddelen.

Dans met Inner Wheel de zomertijd in

Op 25 maart organiseerde IW Gorinchem het dansfestijn ‘Dans met Inner Wheel de zomertijd in’ (de klok ging een uur vooruit). Ruim 300 mensen dansten op de muziek van de coverband KiNK.  De avond bracht ruim € 4.000,- op voor Rolstoelvereniging Rapid Rollers.

Top