Projecten met elkaar, voor anderen
Projecten met elkaar, voor anderen

De leden van Inner Wheel Nederland werven fondsen voor goede doelen door het organiseren van kunstveilingen, high teas, kerst fairs, diners, bridgedrives, etc. Alles met het doel anderen en met name vrouwen en kinderen te helpen. De hulp wordt echter niet alleen financieel geboden, ook immateriële hulp wordt daar waar nodig geboden.

Chique Gooische Vrouwen Bingo

Het project van IW Aalsmeer voor de komende 2 jaar is het realiseren van een rolstoelvriendelijke speel/belevingstuin voor cliënten met een meervoudige beperking van Landgoed Ursula, Ipse De Bruggen te Nieuwveen. Om geld op te halen organiseerde IW Aalsmeer een chique Gooische Vrouwen Bingo. Zo’n 150 dames, feestelijk gekleed in roze en zilver, kwamen deze avond naar Dorpshuis De Quakel om een avond te genieten van een spetterende bingo,  uiteraard vergezeld van bubbels en heerlijke hapjes, aangeboden door vele middenstanders en andere sponsoren uit de regio. De warme ontvangst door Mariska en Alida, de muzikale omlijsting van Hobo String Band en de prachtige prijzen die bij de bingo en in de loterij te winnen waren, maakten deze avond tot een geweldige belevenis met een fantastische opbrengst van € 6800,–. Een Gooische Vrouwen Bingo waardig!

 

 

 

You’ve Got Talent Epe, Top!

Cultuurplein Noord Veluwe organiseert als negen jaar samen met de twee serviceclubs IW Epe en Rotary Club Epe het jaarlijks terugkerende event You’ve Got Talent (YGT). Een muzikaal festijn voor jong en oud!  Dit schitterende  evenement heeft een vaste plaats in het DNA van Epe veroverd dat zonder de inzet van de service clubs door gebrek aan financiële middelen niet tot stand zou zijn gekomen. Jong muzikaal talent van over de hele Veluwe strijdt mee om de felbegeerde plaats in de finale in de Grote kerk in het centrum van Epe.

Tovertafel zorgt voor blije gezichten

Verpleeghuis IW ”De Hoge Weide” had al een tijdje een tovertafel op haar verlanglijst staan. IW Barchem besloot om deze droom te verwezenlijken en spaarde het benodigde bedrag bij elkaar. Reden genoeg om een kijkje te gaan nemen en de tovertafel in gebruik te zien. Boven de tafel hangt een projectiesysteem, dat reageert op zelfs de kleinste arm- en hand bewegingen. Zo maken de bewoners met elkaar de mooiste patronen op de tafel. De blije gezichten aan de tafel zeggen genoeg. Het is geweldig om met elkaar een project zo dicht bij huis mogelijk te maken.

Boerderijschool in de spotlights

IW Arnhem organiseerde veelzijdige benefietavond voor de Boerderijschool. De avond werd muzikaal omlijst met swingende en meeslepende nummers van het muzikaal ensemble Afternoon Delight. Het kunstenaarsduo Knokke en Hartman vertelden, ondersteund door filmbeelden, over hun werk en de pianiste Mitsuko Saruwatari verzorgde een overrompelend klassiek optreden. Daarnaast werd nog een loterij georganiseerd en werden het boek ‘Water Verbeeld’ (Nelleke van Dijk) en kunstwerken van Petra Hartman voor het goede dole verkocht. Een succesvolle avond die het mogelijk maakt dit mooie doel te ondersteunen met € 4.400.

 

Samen zijn we sterk

Samenwerken èn een fantastisch bedrag! Twee vliegen in één klap! Vier Bodengraafse serviceclub, Rotary, Lions, Metis en IW Bodegraven organiseerde een prachtige Benefietavond voor het Rode Kruis Bodegraven.  Door de verkoop van couverts, de loterij en een veiling is een bedrag van € 18.095,00 opgehaald. In een feestelijke ambiance ontmoetten de gasten elkaar en werden zij gefêteerd op een keur van lokale musici, kunst en gastronomie! De spijs en drank werden door 3 lokale restaurants geserveerd.  Plezier en het dienen van een mooi maatschappelijk doel gaan dus heel goed samen.

 

IW Paramaribo en IW Cayenne

en IW Cayenne (D66) hebben een vriendschap van jaren. Twee jaar geleden werd er voor het eerst een project gedaan waarbij er filmpjes zijn gemaakt voor borstonderzoek bij vrouwen en dit filmpje is vertaald in zes verschillende talen om zo een groter publiek te bereiken. Beide clubs gaan er nu aan werken om nog meer gezamenlijke projecten te doen. Om hun samenwerking te onderstrepen werd op 22 januari 2018 door de ondertekening van een charterverdrag tussen beide clubs deze intentie geformaliseerd. IW Paramaribo is dus nu officieel de zusterclub van IW Cayenne.

Kinderplezier op de IJsbaan

IWVeghel-Uden ondersteunde Rotaryclub Meierijstad van 7 december tot 7 januari bij het project IJSBAAN VEGHEL! Een geweldig evenement om de jeugd in beweging te krijgen. Het was een hele klus om zes weken lang, 7 dagen per week, van s’ morgens vroeg tot 22.00 uur ’s avonds de ijsbaan met vrijwilligers te runnen. Uren stonden ze in de kou, kaartjes verkopen, schaatsen verhuren, helpen schaatsen aantrekken, orde handhaven, schaatsen afdrogen….. Maar als je dan ziet hoeveel plezier de kinderen hebben en de vrijwilligers onderling ook, dan weet je waarvoor je het doet. Zo ben je samen sterk, met meerdere Serviceclubs!!

325 Kerstpaketten

IW Veghel-Uden en Rotary Uden zorgen ieder jaar voor kerstpakketten voor mensen die wat extra’s goed kunnen gebruiken. Adressen worden verkregen via de gemeente en de kerken.

De zaterdag voor de kerst staan Rotary en Inner Wheel leden bij alle supermarkten in Uden en vragen alle klanten om iets extra’s te kopen. In de schappen hangen flyers bij de producten die in aanmerking komen om in de kerstpakketten te doen. Van alle gedoneerde producten zijn dit jaar weer 325 kerstpakketten samengesteld en uitgedeeld. In ieder pakket gaan 25 tot 30 producten. Het is dankbaar om te doen en bijzonder om te zien dat toch de meeste mensen iets over hebben voor een ander.

Samen iets doen in de aanloop naar Kerst!

Geheel onverwacht kreeg IW Ambt Almelo toch een plekje op de kerstmarkt en dat deed de oude liefde weer opvlammen. Want wat is het vooraf altijd genieten, wanneer er in kleine groepjes de mooiste kerstspullen worden gemaakt. De leukste spullen die prachtig uitgestald werden in Annemarie’s ambiance. Wel was zij gedwongen om voortijdig haar huis in kerstsfeer onder te dompelen! Samen iets doen geeft een goed gevoel in de aanloop naar de Kerst.

Wandelen voor het goede doel

IW Barneveld wandelt voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een mooie locatie bij een van de leden als vertrek- en eindpunt voor een wandeling, een glaasje Glühwein vooraf, een geïnteresseerde groep wandelaars, gidsen om allerlei informatie te geven over de bossen en wat daarin leeft en droog weer, dat zijn op 3 november 2017 dé ingrediënten voor een heerlijke wandeling in de bossen tussen Voorthuizen en Garderen.  Na afloop wachtte er een heerlijke maaltijdsoep met brood en een lekker drankje. Er waren 54 wandelaars, die allemaal heel erg positief en enthousiast waren over het geheel. En een leuke opbrengst voor het goede doel. Het is een concept wat zeker voor herhaling vatbaar is!

Top