Hoe genereert IW ZO Drenthe inkomsten voor het goede doel?

Hoe genereert IW ZO Drenthe inkomsten voor het goede doel?

IWZOD heeft een kaartencommissie, die meerdere keren per jaar een afwisselende collectie zelf gemaakte kaarten en cadeaukaartjes aanbiedt ter verkoop. Foto’s worden door de clubleden aangereikt, zo ook van een feestelijke clubavond waarop schaaltjes bonbons werden gefotografeerd, gekocht bij een lokale chocolaterie. Dit bracht ons op het idee om contacten te gaan leggen met de leverancier.

Kaarten voor een chocolaterie:

Foto’s van hun product worden door hen aangeleverd, wij maken daar kaarten van en verkopen vervolgens de kaarten aan deze winkel. In deze tijd worden er online veel kleine doosjes bonbons besteld. We hebben op hun verzoek speciale kleine kaarten gemaakt, die meegezonden worden met de bestelling. De winkel krijgt zeer positieve reacties over deze exclusieve wenskaartjes waarop een sticker van IW geplakt kan worden. Een informatiekaart (voorzien van ons logo) met uitleg wie we zijn en waarvoor we het doen staat in de winkel op de toonbank naast de kaartjes. De chocolaterie doet dit zonder winstbejag.

Daarnaast zijn er zeer goede contacten met een tuincentrum:

In het voorjaar worden er voor het goede doel hanging baskets verkocht, die we tegen een inkoopsprijs bij een tuincentrum (woondecoraties en hoveniersbedrijf) in onze naaste omgeving kunnen bestellen. Zij waren direct enthousiast om hier belangeloos hun medewerking aan te verlenen. Dit contact is uitgegroeid tot óók het verstrekken van kerstkransen in de maand december. Ook dit tuincentrum levert foto’s aan, waar wij vervolgens kaarten en kleine wenskaartjes van maken, die zij van ons afnemen ter verkoop voor ons goede doel. En ook hier staat een informatie kaart (voorzien van ons logo) met uitleg wie we zijn en waarvoor we het doen in de winkel op de toonbank naast de kaartjes. Het tuincentrum doen dit eveneens zonder winstbejag.

De leden van Inner Wheel Zuid-Oost Drenthe in actie :

De leden krijgen vanuit de project commissie een leuke flyer toegestuurd voor het kopen (én verkopen aan derden) van hanging baskets en kerstkransen voor een haalbare prijs van € 15,- en kunnen daar vervolgens op inschrijven. In deze flyer wordt ook uitleg gegeven over wie we (Inner Wheel Zuid-Oost Drenthe) zijn en om welk doel het gaat. Door onze goede samenwerking met het tuincentrum die het product tegen inkoopprijs van € 10-, zonder winstbejag levert, kan dit ook in Corona tijd gerealiseerd worden. Verspreiding van de producten gaat volgens een Corona-proof schema.

Inmiddels is sinds vorig jaar het contact met het tuincentrum uitgegroeid tot het samen organiseren van een workshop bloemschikken en een high tea voor het plaatselijke verzorgingstehuis, waarbij wij als Inner Wheel leden zorgen voor de helpende hand én de catering. Dat dit weer een uitwerking heeft gehad op de klandizie van de zaak is duidelijk. Met aandacht hiervoor in de plaatselijke kranten en de Regio TV kwam Inner Wheel dan ook goed uit de verf. Zo snijdt het mes aan twee kanten! Helaas dit jaar niet, maar wellicht na de Coronatijd pakken we dit weer op !

Een samenwerking van de diverse commissies van onze Inner Wheel voor anderen.

Met elkaar, door elkaar en voor anderen

Inner Wheel Zuid-Oost Drenthe Projectcommissie , oktober 2020.

 

Please follow and like us:
Top