Inner Wheel Purmerend zet zich in voor Sportclub Only Friends

Inner Wheel Purmerend zet zich in voor Sportclub Only Friends

Voor wie er nog niet bekend mee is; Sportclub Only Friends, is dé plek voor kinderen, jong volwassenen en volwassenen met een beperking om te sporten en zich veilig thuis te voelen.
Ook bij de vrouwen van Inner Wheel Purmerend bleef deze prachtige club niet onopgemerkt en het initiatief om dit te steunen was al snel een feit. Ondanks dat de coronaperiode het lastiger maakte, heeft Inner Wheel het afgelopen jaar toch het mooie bedrag van € 1.250,= bij elkaar gespaard.

Op de zonnige woensdagmiddag 31 augustus jl. was een groot deel van de Inner Wheel club op het terrein van het Friendship Sport Centre te vinden om de cheque te overhandigen.
Op dit sportcomplex in Amsterdam Noord is iedereen met een beperking meer dan van harte welkom. De sporters komen overal vandaan, ook uit onze stad/dorp en streek.
De kinderen leven naar iedere training toe, hebben de tijd van hun leven en sporten in hun eigen vertrouwde omgeving met gelijkgestemden. Wat het nog mooier maakt, is dat naast het sporten, wat van groot belang voor hun gezondheid is, het sociale onderlinge contact en de waardering voor wie ze zijn minstens zo belangrijk is.
Het motto van Only Friends is niet voor niets ‘Je bent zo goed als je bent’.

Woensdagmiddag werden de Inner Wheel vrouwen ontvangen door oprichter Dennis Gebbink, die de middag aftrapte met zijn indrukwekkende levensverhaal over zijn droom Only Friends, en hoe hij dit gerealiseerd heeft; Toen oud voetballer Dennis ruim 20 jaar geleden merkte dat zijn licht gehandicapte zoontje Myron steeds moeilijker mee kon komen met de ‘gewone’ sportende kinderen nam hij het initiatief zelf een team te beginnen voor kinderen met een handicap. Na een oproep in de Amsterdamse pers startte hij op 9 februari 2000 met een groepje van 8 spelertjes. En in het kort samengevat is dit team van 8 jongetjes, na jaren van voor- en tegenspoed, uitgegroeid tot een sportclub met 30 verschillende sporten, meer dan 800 leden, dat voor zeker 95% draait op vrijwilligers.

Na het prachtige verhaal van Dennis volgde een rondleiding over het sportcomplex door Johan van Streun, die de dagelijkse leiding heeft en (zoals hij zelf zegt) de linker èn rechter hand is van Dennis. Een rondleiding van de sportzaal tot de gym, de kickbox-ruimte tot het zwembad en van de atletiekbaan tot het indrukwekkende memorial monument voor de sterren die Only Friends helaas ontvallen zijn.

Ter afsluiting werd de cheque overhandigd aan Myron Gebbink en zijn teams op het voetbalveld.
Dat mannetje dat destijds acht jaar was, is inmiddels volwassen en treedt in de voetsporen van zijn vader door nu zelf training te geven aan de sporters met een beperking. De cirkel is zo weer rond. Iedereen die in aanraking komt met dit prachtige levenswerk wordt geraakt, zo ook Inner Wheel Purmerend. Het was voor de vrouwen van Inner Wheel Purmerend dan ook een voorrecht een klein steentje te hebben mogen bijdragen, en een ervaring rijker te zijn geworden na kennis making met Only Friends op deze geweldige middag.

Please follow and like us:
Top