Stichting Shimaruku ingediend door Inner Wheel Haarlem en Curaçao
Stichting Shimaruku ingediend door Inner Wheel Haarlem en Curaçao

Zoals jullie weten zijn onlangs de drie goede doelen voor het Nationaal Service Project  bekend gemaakt. De Stichting Shimaruku, ingediend door IW Haarlem en IW Curaçao, is daar één van.

Wanneer is Shimaruku begonnen?

Vierentwintig jaar geleden is de stichting opgericht door IW Curaçao en tot op de dag van vandaag is de Club er nauw bij betrokken.

Wat doet Shimaruku?
  • Ervoor zorgen dat mensen zonder of bijna geen inkomen niet met een hongerige maag moeten gaan slapen,
  • Ervoor zorgen dat kinderen ’s ochtends kunnen ontbijten en niet met een lege maag naar school moeten gaan,
  • Ervoor zorgen dat er perspectief komt voor de arme mensen door ze te helpen met opleidingen, cursussen om daarmee zelf een baan te kunnen vinden.
Wie werken er bij Shimaruku?

De leiding is in handen van Ivonne Christiaan, die zich full time bezig houdt met dit werk. Zij wordt daarbij geholpen door vele andere hardwerkende enthousiaste vrijwilligers.

Waar werkt Shimaruku?

In de wijk Seru Fortuna (Geluksberg!) is een buurtcentrum waar kinderen terecht kunnen. Voor vele van hen betekent het leven armoede, geweld en criminaliteit. Het buurtcentrum is voor de kinderen én voor de ouders/alleenstaande moeders een lichtpunt in hun moeilijke bestaan.

Waarom Shimaruku?
  • Overal is er geld nodig, overal zijn er noden; zeker is deze coronamaanden.  Toch is er een heel groot verschil tussen nood en nood.
  • Shimaruku maakt een wezenlijk verschil door directe hulp te bieden aan de armsten op het eiland. Niets blijft aan de strijkstok hangen. Elk dubbeltje wordt benut.
  • Het oog is gericht op de toekomst. Mensen sterk maken en een perspectief bieden. Daar is tijd en geld voor nodig.

Laten we onze Inner Wheel vriendinnen op Curaçao helpen in hun fantastische werk voor de Stichting Shimaruku.

 

N.B. – Bekijk het filmpje. De muziek staat symbool voor het enthousiasme van de vrijwilligers. In de Kroniek van juli 2020 staat meer te lezen over dit project.

Lees de flyer met een aanbeveling van Paul Comenencia, lid van de Raad van State van het Koninkrijk der Nederlanden

 

Top