MINE MARK

MINE MARK

De MINE MARK Stichting is een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met onderwijsinitiatieven op het gebied van landmijnen.

De stichting wordt ondersteund door Inner Wheel en Rotary Epe.

“Emergency Explosive Ordnance Risk Education Initiatief Oekraïne”

Mine Mark probeert kinderen in risicogebieden te leren hoe zij landmijnen en andere explosieve overblijfselen (ERW’s) kunnen herkennen, ontlopen, markeren en rapporteren.

De doelstelling van Mine Mark is om het aantal slachtoffers van ERW’s te verminderen door gratis, hoogstaand onderwijs aan te bieden aan kinderen.

Tot dusver is de Mine Mark Stichting actief in Azerbeidzjan, Oekraïne en Bosnië & Herzegovina.

Mine Mark’s nieuwste project maakt voorlichting over explosievenrisico’s beschikbaar voor alle kinderen met internettoegang in conflictgebieden. Dat stelt het Mine Mark-team en partnerorganisaties in staat om meer kinderen te bereiken in huidige of voormalige conflictgebieden zoals Azerbeidzjan, Bosnië & Herzegovina, en Oekraïne.

Wat we in Oekraïne hebben bereikt

Projecten: In maart 2020 ging het MINE MARK team naar Popasna om humanitaire hulp te bieden aan getraumatiseerde kinderen. Van 11 tot 13 maart bezocht het MINE MARK Team het dorp Popasna in de regio Lugansk. Tijdens het bezoek heeft het MINE MARK Team 400 voorlichtingspakketten over mijnrisico’s uitgedeeld en voorlichting gegeven aan kinderen in twee scholen.

Tijdens verschillende lessen met leerlingen van de scholen nummer 1 en 21 werd gedetailleerde informatie over mijnveiligheid verstrekt en werden verschillende educatieve spelletjes met de kinderen gespeeld. De helden en spelletjes van MINE MARK maakten grote indruk op de leerlingen. De positieve reactie van de kinderen en de directeuren op de speelse voorlichtingsacties van MINE MARK toonden aan dat er dringend behoefte is aan een geactualiseerde voorlichting over mijnenrisico’s die ook is toegesneden op de specifieke behoeften van elke doelgroep.

Uitdelen van posters: In april 2021 heeft het Mine Mark Team, met de hulp van onze partner-NGO, Voices of Children, posters uitgedeeld over Explosive Ordnance Risk Awareness in Oekraïne. De posters werden met name verspreid in onderwijsinstellingen in de steden Myronovsky, Novoluhanka, Svitlodarsk, Hirske, en Zolote. De posters werden uitgelegd aan de leerlingen en tentoongesteld in de gangen en klaslokalen van de scholen. Bovendien werden de posters verspreid en opgehangen in twee “safe houses”, schuilplaatsen opgericht door Voices of Children in Svitlodarks en Zaycevo.

Wat we in Oekraïne willen bereiken

Mine Mark werkt al sinds 2020 in Oekraïne om kinderen voor te lichten over de gevaren van niet-ontplofte munitie. Nu Rusland zijn onuitgelokte oorlog tegen het land voortzet, is het duidelijk dat zonder uitgebreide interventie de nu al eindeloze verhalen over Russisch gebruik van explosieve wapens zullen leiden tot de dood van ontelbare kinderen. Naast de diepe psychologische impact van conflicten op jongeren, worden zij ook onevenredig hard getroffen door landmijnen en ontplofbare oorlogsresten. In 2020 bestond de helft van de burgerdoden door wapens die bij inslag niet ontploffen, uit kinderen. In reactie op de dreigende dreiging die de oorlog voor kinderen vormt, zullen we met onze partners in het land samenwerken om EORE-materiaal (Explosive Ordnance Risk Education) te verspreiden en om ons online spel te verspreiden in enkele van de meest getroffen gemeenschappen in Oekraïne. Om dit te doen hebben we uw hulp nodig. Mine Mark wordt volledig bemand door vrijwilligers, dus u kunt er zeker van zijn dat elke cent die u doneert, gaat naar het maken van kinderen in Oekraïne.

Daarom zamelen we geld in voor de noodvoorziening van EORE-materialen die kwetsbare kinderen kunnen helpen beschermen, zoals:

● Grote posters om landmijnen en te ontplofbare munitie te helpen identificeren
● Ander educatief materiaal zoals tekenfilms en spelletjes
● Gaming Application for Mine Education – GAME

Om meer te weten over wat we doen, bezoek onze website https://www.minemark.org/ en onze Gaming Application for Mine Education https://game.minemark.org

DETAILS
Naam: MINE MARK Stichting
Website: www.minemark.org
Wettelijke status: Non-profitorganisatie
ANBI status: MINE MARK Stichting heeft momenteel een ANBI status

CONTACTGEGEVENS
Naam: Lala Mustafazade – van der Kolk
Plaats: Den Haag
Mobiel: +31 650055352
e-mail: contact@minemark.org

Please follow and like us:
Top