Friese Intercity op 14 maart 2024

Friese Intercity op 14 maart 2024

 

Nog geen week na de viering van het lustrum 75 jaar Inner Wheel Nederland in Eindhoven vond in Katlijk de jaarlijkse Intercity van de Friese clubs plaats. Aanwezig waren 56 leden van de clubs uit Bolsward, Leeuwarden, Leeuwarden-Zuid en Drachten. De organisatie van deze Intercity was in handen van Inner Wheel Drachten.

De presidente van club Drachten, Immy Moes, kon niet alleen de leden van de deelnemende clubs verwelkomen, maar ook de landelijk presidente Anita Meerdink, die vanuit Zeeland naar onze bijeenkomst was gekomen. Immy Moes en Anita Meerdink keken beiden terug op de viering van het landelijk lustrum en de bekendmaking van het nieuwe Nationaal Project: Stichting Jarige Job: “In Nederland zijn er kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job! “ Tijdens de bijeenkomst werd meteen een start gemaakt met de fundraising voor dit project: de speciaal hiervoor ontworpen giftbox, die in de zaal werd geplaatst, ging gevuld met de eerste bijdragen mee terug naar Drachten.

Als invulling van het Intercity-programma was gekozen voor een lunchworkshop bij Kwartier Noord in Katlijk. Hiervoor moest een groot aantal leden zelf aan de slag om onder leiding van medewerkers van Kwartier Noord de lunch voor alle aanwezigen te bereiden. Deze invulling van het programma maakte het mogelijk om op informele manier met elkaar in contact te komen. De smakelijke gerechten werden daarna gezamenlijk geconsumeerd. We kijken terug op een geanimeerde geslaagde bijeenkomst. De foto’s geven een indruk hiervan. Het stokje voor de organisatie van de Intercity 2025 werd overgedragen aan Yt de Vries, presidente van club Leeuwarden.

Namens IW Drachten, Anneke Nijboer

Please follow and like us:
Top