VSD 18 mei 2019: stralend, gezellig, boeiend, leuk; kortom EEN SUCCES!
VSD 18 mei 2019: stralend, gezellig, boeiend, leuk; kortom EEN SUCCES!

 

Vriendschapsdag 2018, recht uit het groene ♥

Op 18 mei troffen wij, IW vrienden, elkaar in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Het lekkere weer, de leuke wandeling over het bijzondere terrein naar de plaats van ontvangst, de ontvangst zelf met ter plekke gebakken verse stroopwafels; de dag kon al niet meer stuk. 

Opening met prachtig VSD lied

En dan de opening met een door alle leden van IW Bodegraven gezongen en speciaal voor deze dag geschreven lied, met mooie zinnen als ‘verbondenheid geeft ons de kracht’ en ‘Inner Wheel dat zijn wij zelf en brengt ons altijd veel plezier’. Een lied waar we ons allemaal in konden vinden en dan ook uit volle borst meezongen.

Boeiende sprekers en ontroerende dans

De burgemeester van Alphen aan de Rijn legde uit dat het groene hart veel meer is dan de tuin voor de grote steden die erom heen liggen. Spreker Jaap Peters legde ons uit dat we dankzij de het Romeinse rijk een goed rechtssysteem hebben. Het ging de Romeinen echter om de intentie van de regels en hun rechtsgeleerden werden er toeaangespoord om de regels aan te passen aan de locale cultuur en situatie in hun uitgestrekte rijk. Vandaar ook het gezegde “er zijn vele wegen die naar Rome leiden”. Dit in tegentelling tot het Angelsaksische ‘regel en systeem denken’, waarbinnen het ‘regelszijn regels’ heerst en het gaat om de letter.  Een organisatievorm die weinig recht doet aan individuele en onderscheidende kracht van mensen en leidt tot inflexibele starre organisaties. Het geheel opgeluisterd door de danseresjes van Studio Viva Dans. Zij lieten zien dat het vooral gaat om het enthousiasme en de wil om samen iets moois neer te zetten. Vooral bij de kleintjes werd het daardoor gewoon ontroerend mooi.

Een toast op 70 jaar Inner Wheel Nederland

De nieuwe president van het Landelijk Bestuur, Karin van Helden, en de district voorzitters werden voorgesteld. Aan de hand van een quiz konden we als toehoorders nader met ze kennismaken. Karin nam daarbij de gelegenheid te baat om de organisatoren van European Rally in het zonnetje te zetten. Marian Tellegen, inkomend voorzitter van D60, gaf aan dat ze het eens was met de spreker Jaap Peters. Dat we binnen IW Nederland de Angelsaksische regels van IW International wat minder letterlijk moeten nemen, en er dat bij de invulling van het club-leven en -bestuur ruimte moet zijn voor de wensen, mogelijkheden en haalbaarheid binnen de diverse clubs. Met Ria Heijens, onze huidige Nationale President, brachten we vervolgens een toast uit op 70 jaar Inner Wheel Nederland.

€ 48,750,- voor TeamUp en Yentle en de Boer

Wat hadden we een geluk met het weer, daardoor konden we gezellig buiten lunchen, met volop tijd om bij te kletsen met oude en nieuwe vrienden. Na de lunch volgde de uitreiking van de Cheque aan TeamUp. Maar pas nadat Ernst Suur, van TeamUp met de zaal een oefening had gedaan, die ze ook met de kinderen in de asielzoekers centra doen. Daar stonden we dan allemaal te springen en zwaaien. RiaHeijens kon het mooie bedrag van € 48.750,- overhandigen. Een resultaat waar we als IW trots op mogen zijn. Een resultaat dat zeker ook bereikt werd dankzij het enorme enthousiasme van Anita Meerdink en Gees van de Peijl van Club Zeeuwsch-Vlaanderen. Daarna volgde een wervelend optreden van Yentle en de Boer: wat kunnen die meiden zingen en wat een mooie teksten, met afwisselend ruimte voor een lach en een traan!

Welkom ‘Bij ons in Brabant’ op 4-4-2020.

Natuurlijk hoort op de VSD ook de aankondiging van de Club en de plaats waar de VSD het volgende jaar gaat plaats zal vinden. Begeleid door muziek van Guus Meeuwis, het tonen van een gezellig filmpje kwamen leden van Club Veghel-Uden al vaandel zwaaiend de zaal in. We zijn volgende jaar op 4-4-2020 welkom in Veghel, of zoals ze zelf zeggen’ Welkom bij ons in Brabant’.

Een geweldige dag waar terecht het organisatie committee van Club Bodegraven voor in de bloemetjes werd gezet. Helaas ontbrak Janinka de Beer, voorzitter van het committee, omdat ze wegens een onverwachte heupoperatie in het ziekenhuis verbleef.  Voor haar volgt het zo verdiende bloemetje later. Lieve leden van Club Bodegraven ontzettend bedankt voor deze mooie dag!!

 

 

 

 

`

 

Top