Veroveren de Hartenvriendjes ook jouw hart?
Veroveren de Hartenvriendjes ook jouw hart?

 

Het begon allemaal bij IWC Veghel-Uden. Het Hartenvriendjes project. Er werden ontroerend leuke poppetjes  gemaakt met een groot hart en een zakje.  Ze kregen een naam; “Hartenvriendje”, er werd een prachtig logo getekend, patronen om te delen uitgewerkt en natuurlijk werden de Hartenvriendjes  uitgedeeld bij verschillende instellingen.

Tijdens de “goede doelen thema zoom” van D60 deelde Marian Tellegen het project met alle clubs van D60. IW Zeeuwsch-Vlaanderen raakte geinspireerd en besloot het project ook op te pakken. Dat hebben ze geweten. Ondertussen zijn er meer dan 25 handige creativelingen in Zeeuws Vlaanderen aan de slag gegaan. Dat zijn leden maar ook niet-leden. Van alle kanten krijgen we stof, donaties en hulp aangeboden.

Maar ook de aanvragen naar de vriendjes stromen binnen. Zowel voor kinderen met zorgen of beperkingen als volwassenen. Gewoon iedereen die erdoor getroost kan worden. Het Hartenvriendje kan zelfs gebruikt worden voor therapie. Er kunnen briefjes in de zakjes gestopt worden waar zorgen of juist lieve boodschappen opstaan. Het hartenvriendje is erg goed in het bewaren van zorgen en geheimen.

Wil je meer informatie neem contact op met Marian Tellegen IW Veghel-Uden of Anita Meerdink IW Zeeuwsch-Vlaanderen.

 

(c) foto:  Carlo Ultee

(c) foto:  Carlo Ultee

Top