Oekraïens IW-lid Iryna Kamphuis coördineert transporten

Oekraïens IW-lid Iryna Kamphuis coördineert transporten

Inner Wheel Arnhem Rijn-IJssel

Iryna Kamphuis is sinds eind vorig jaar lid van IW Arnhem Rijn-IJssel. Ze woont in Arnhem en is sinds enkele jaren getrouwd met een Nederlandse man. We vroegen haar hoe wij als Inner Wheel Nederland kunnen helpen.

Dit is moeilijk, omdat zij zich richt op haar oude woonomgeving stad Tsjernihiv, hoofdstad van de gelijknamige regio, die ligt op zo’n 140 kilometer afstand van Kiev. Een grote provincie net boven Kiev.
Haar verhalen zijn vreselijk.  Ze is druk bezig met het redden van haar familie. Ook zij dachten dat het allemaal wel los zou lopen, zoals de Oekraïense IW-sters.

Ze verzameld allerlei zaken in. Naast de essentiële zaken nu ook houdbaar droog/in geblikt eten, water, baby melkpoeder. Zij heeft nu een opslagruimte hier in de buurt en iemand gevonden die de spullen wegbrengt. Ze werkt  samen met “ARATTA” – Chernihiv Region Charity (ho.ua). Een stichting die al langer bestaat en gericht is op moeder en vooral het kind. Ooit ontstaan na Tsjernobyl en de gevolgen die dat heeft op kinderen en ziekte (kanker en hartklachten).

Iryna gaf aan veel informatie op te halen van de website van “Stichting Oekraïners in Nederland” en vooral ook op de site Humanitairian aid for Ukraine (help-ukraine.nl)

Wat is er nodig?

💊   Medicatie
🩺   Medische gebruiksartikelen
🔌   Medische apparatuur
🥫  Etenswaren uitsluitend met lange houdbaarheidsdatum. (Geblikt Eten, instant noodles, baby voeding, etc)

Waar moet het heen?

📦   Ophaalpunten in Nederland

📞   HOTLINE: + 31 619224144 (Natalia) Stuur altijd eerst een SMS, beschikbaar van 10:00 to 20:00

.

Wij kunnen allemaal vooral steunen door of wel goederen te sturen of geld te doneren. Informatei over banknummers is te vinden op de genoemde websites.

Please follow and like us:
Top