Nieuws
Nieuws

17 februari Lezing Rosita Steenbeek ‘Wie is mijn naaste?’

Op Zondag 17 februari geeft Rosita Steenbeek een lezing over haar nieuwe boek “wie is mijn naaste?” in de Bibliotheek Hamersveldseweg 77, Leusden. Deze lezing is een initiatief van Serviceclub Inner Wheel Amersfoort/Leusden. Klik voor meer informatie hier: Lezing Rosita Steenbeek.

Open Friese Golfdag


Op 1 oktober 2018 vond de negende Open Friese Golfdag District 58 plaats op de baan van Almeerderhout. Er werd heerlijk gegolfd, met een spatje regen en wat zon, zodat er prachtige regenbogen te zien waren! De baan lag er ondanks de droogte, goed bij. Langs enkele holes stonden walnotenbomen en die noten waren toch lekker!

De eerste prijs was voor Els Burbach (IW Drachten), de tweede voor Inez van Walraven (IW Almere-’t Gooi). De prijs voor de hidden holes werd gewonnen door Fien Reimert en de prijzen voor de neary en de longest gingen naar respekievelijk Gerda Jipping (I.W. Almere-’t Gooi) en  Els Burbach. Er werd slechts één birdie geslagen en wel door Petra Molkenboer (I.W. Purmerend). De tiende Open Friese golfdag zal georganiseerd worden door de winnaar van de dag, IW Drachten, en zal plaats vinden op 7 oktober 2019 op golfclub Lauswolt.

 

Op bezoek bij Deutsche Freundinnen

Een delegatie van IW Kennemerland ging op bezoek bij haar IW vriendinnen in Frankfurt. Anderhalf jaar geleden was deze club bij ons op bezoek geweest en een return kon natuurlijk niet uitblijven. Inner Wheel Frankfurt ontving ons allerhartelijkst met een geweldig programma op zaterdagmiddag en avond. In de middag bekeken we onder leiding van een gids de highlights van Frankfurt en maakten we een boottocht over de Main. ’s Avonds waren we te eten uitgenodigd bij een van de Inner Wheel leden thuis. Het was mooi om te zien hoe het lidmaatschap van Inner Wheel een band schept, waardoor we met elkaar een fantastische dag hadden.

Een en ander beviel zo goed dat we hebben besloten een echt partnerschap met Inner Wheel Frankfurt aan te gaan.

 

Audio-installaties voor Hospice Smelnehaven

IW Drachten organiseerde de Friese intercity meeting met een verloting voor het goed doel. Deze bracht € 715,- op, wat door IW Drachten ruim werd verdubbeld tot € 1500,-. Voor dit bedrag kan IW de grote wens van Hospice Smelnehaven in vervulling laten gaan: een audio-installatie op elke gastenkamer.

Smelnehaven is prachtig gelegen tussen Beetsterzwaag en Drachten. Het bestaat uit 6 appartementen met een fijn beschutte tuin. Binnen heerst een huiselijke en gastvrije sfeer. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn er vrijwilligers van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-Oost Friesland) aanwezig die liefdevolle aandacht en ondersteuning geven. De verpleegkundige zorg wordt door de (eigen) huisarts en professionals gegeven, en ’s nachts is er een verpleegkundige aanwezig. De vrijwilligers koken en bieden 24/7 steun op zoveel mogelijk gebieden. Het is fijn dit mooie project te kunnen ondersteunen.

 

Pizza sunday & afternoon walk

IW Roermond organiseert een wandeling met aansluitend pizza’s eten voor het goede doel. Met ruim 20 wandelaars tussen de 1 en 70 jaar , voorzien van flesjes water en biologisch fruit, verkennen ze het witte stadje Thorn en omgeving. Via de Panheeldersteeg lopen ze voorbij de Grote en de Kleine Hegge. In Thorn bewonderen ze het standbeeld van St. Ansfried, gemaakt door Harry van de Boel, wandelen langs het Abdijcomplex, de Sint-Michaëlskerk, over de Wingerd, kortom een geweldig mooi stukje Thorn.Onderweg wordt ook nog een blitzbezoek gebracht aan het atelier van de kunstenares Angeles Nieto. De kunstenares die ook al eens een workshop ‘creativiteit’ gaf voor de leden van de club.

Als ze terugkomen staat de oven in de foodtruck van Pizza Vomera al op te warmen. De andere IW leden en gasten hebben al een plekje op het terras van ’t Kapelhuis (B&B) gevonden. Het wordt een gezellige zondagnamiddag op een bijzondere locatie in goed gezelschap, heerlijke pizza’s èn met een mooie opbrengst.

3 Racerunners voor mindervaliden

IW Breda doneert 3 Racerunners aan Atletiek Vereniging Sprint. 1 Racerunner met IW embleem en, door gebruik te maken van een verdubbelingsactie, 2 Racerunners met de emblemen van het Foppe Fonds en de NSGK. Met deze gift kan gestart worden met een trainingsgroep Racerunning voor gehandicapte sporters met een zwakke trippelfunctie. Sport zorgt ervoor dat ze merken dat ze met hun lichaam nog iets plezierigs kunnen doen en ze krijgen zo ook de mogelijkheid om sociale contacten aan te knopen.

De verdubbelingsactie geldt ook nog in 2019. Je krijgt daarmee voor 2500,– niet 1 maar 3 Racerunners.

 

Meld je aan voor de European Rally

 Meld je aan voor de European Rally van 13 – 15 september te Rotterdam. Ga naar http://www.iweurorally.com

TeamUp Vriendschapskaarten

Speciaal voor Inner Wheel en TeamUp ontwierp grafisch ontwerpster Gitta de Zwart deze leuke vriendschapskaarten. Gezellige kaarten om iemand toe te sturen, gewoon om ze te laten merken dat ze er toe doen. Zoals ook kinderen van vluchtelingen ertoe doen. Door de kaartjes aan te schaffen steun je TeamUp, het lustrum project van Inner Wheel Nederland. De set van 4 kaarten met enveloppe kost € 10,00. Hiervan gaat € 7,50 naar TeamUp. De kaarten kan je bestellen door een e-mail te sturen naar: innerwheelvoorteamup@gmail.com.

 

Vriendschapsdag 2019, Recht uit het groene hart

Inner Wheel Bodegraven organiseert de Vriendschapsdag 2019. Deze dag zal worden gehouden op zaterdag 18 mei in het Archeon in  Alphen aan den Rijn. Bekijk het promotiefilmpje vanuit het Groene hart hieronder:

Top