Nieuws
Nieuws

Overlijden Erelid Ida Dubbel – De Klerk

Na een periode van afnemende gezondheid is op 23 juni 2019 ons erelid IDA DUBBELDAM – DE KLERK overleden.

 

Ida was in 1987-1988 President van Inner Wheel Nederland en in 1995-1996 President van International Inner Wheel.

Daarnaast vervulde ze nog vele andere functies. We zullen haar herinneren als een warme persoonlijkheid, die met haar betrokkenheid voor een belangrijk deel Inner Wheel Nederland mede heeft vormgegeven.

VSD 18 mei 2019: stralend, gezellig, boeiend, leuk; kortom EEN SUCCES!

 

Vriendschapsdag 2018, recht uit het groene ♥

Op 18 mei troffen wij, IW vrienden, elkaar in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Het lekkere weer, de leuke wandeling over het bijzondere terrein naar de plaats van ontvangst, de ontvangst zelf met ter plekke gebakken verse stroopwafels; de dag kon al niet meer stuk. 

Opening met prachtig VSD lied

En dan de opening met een door alle leden van IW Bodegraven gezongen en speciaal voor deze dag geschreven lied, met mooie zinnen als ‘verbondenheid geeft ons de kracht’ en ‘Inner Wheel dat zijn wij zelf en brengt ons altijd veel plezier’. Een lied waar we ons allemaal in konden vinden en dan ook uit volle borst meezongen.

Boeiende sprekers en ontroerende dans

De burgemeester van Alphen aan de Rijn legde uit dat het groene hart veel meer is dan de tuin voor de grote steden die erom heen liggen. Spreker Jaap Peters legde ons uit dat we dankzij de het Romeinse rijk een goed rechtssysteem hebben. Het ging de Romeinen echter om de intentie van de regels en hun rechtsgeleerden werden er toeaangespoord om de regels aan te passen aan de locale cultuur en situatie in hun uitgestrekte rijk. Vandaar ook het gezegde “er zijn vele wegen die naar Rome leiden”. Dit in tegentelling tot het Angelsaksische ‘regel en systeem denken’, waarbinnen het ‘regelszijn regels’ heerst en het gaat om de letter.  Een organisatievorm die weinig recht doet aan individuele en onderscheidende kracht van mensen en leidt tot inflexibele starre organisaties. Het geheel opgeluisterd door de danseresjes van Studio Viva Dans. Zij lieten zien dat het vooral gaat om het enthousiasme en de wil om samen iets moois neer te zetten. Vooral bij de kleintjes werd het daardoor gewoon ontroerend mooi.

Een toast op 70 jaar Inner Wheel Nederland

De nieuwe president van het Landelijk Bestuur, Karin van Helden, en de district voorzitters werden voorgesteld. Aan de hand van een quiz konden we als toehoorders nader met ze kennismaken. Karin nam daarbij de gelegenheid te baat om de organisatoren van European Rally in het zonnetje te zetten. Marian Tellegen, inkomend voorzitter van D60, gaf aan dat ze het eens was met de spreker Jaap Peters. Dat we binnen IW Nederland de Angelsaksische regels van IW International wat minder letterlijk moeten nemen, en er dat bij de invulling van het club-leven en -bestuur ruimte moet zijn voor de wensen, mogelijkheden en haalbaarheid binnen de diverse clubs. Met Ria Heijens, onze huidige Nationale President, brachten we vervolgens een toast uit op 70 jaar Inner Wheel Nederland.

€ 48,750,- voor TeamUp en Yentle en de Boer

Wat hadden we een geluk met het weer, daardoor konden we gezellig buiten lunchen, met volop tijd om bij te kletsen met oude en nieuwe vrienden. Na de lunch volgde de uitreiking van de Cheque aan TeamUp. Maar pas nadat Ernst Suur, van TeamUp met de zaal een oefening had gedaan, die ze ook met de kinderen in de asielzoekers centra doen. Daar stonden we dan allemaal te springen en zwaaien. RiaHeijens kon het mooie bedrag van € 48.750,- overhandigen. Een resultaat waar we als IW trots op mogen zijn. Een resultaat dat zeker ook bereikt werd dankzij het enorme enthousiasme van Anita Meerdink en Gees van de Peijl van Club Zeeuwsch-Vlaanderen. Daarna volgde een wervelend optreden van Yentle en de Boer: wat kunnen die meiden zingen en wat een mooie teksten, met afwisselend ruimte voor een lach en een traan!

Welkom ‘Bij ons in Brabant’ op 4-4-2020.

Natuurlijk hoort op de VSD ook de aankondiging van de Club en de plaats waar de VSD het volgende jaar gaat plaats zal vinden. Begeleid door muziek van Guus Meeuwis, het tonen van een gezellig filmpje kwamen leden van Club Veghel-Uden al vaandel zwaaiend de zaal in. We zijn volgende jaar op 4-4-2020 welkom in Veghel, of zoals ze zelf zeggen’ Welkom bij ons in Brabant’.

Een geweldige dag waar terecht het organisatie committee van Club Bodegraven voor in de bloemetjes werd gezet. Helaas ontbrak Janinka de Beer, voorzitter van het committee, omdat ze wegens een onverwachte heupoperatie in het ziekenhuis verbleef.  Voor haar volgt het zo verdiende bloemetje later. Lieve leden van Club Bodegraven ontzettend bedankt voor deze mooie dag!!

 

 

 

 

`

 

€ 48.750,- voor TeamUp

Tijdens de VSD werd de cheque voor het lustrumprojcet TeamUp overhandigd. Een prachtig resultaat met dank aan alle IW leden en Clubs, maar vooral met heel veel dank aan Anita Meerdink, Gees van der Peijl, en Club Zeewsch-Vlaanderen. Hun niet aflatende enthousiasme en inzet zorgde ervoor dat het project door heel IW omarmd werd. Heel veel dank!!!

Een nieuwe Club: IW Dronten Europea

 Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: de charter van de nieuwe Club IW Dronten Europea. Tien nieuwe leden werden geïnstalleerd en er staan al weer vier aspirant leden te trappelen om lid te worden. De grote verassing was de komst  koningin Maxima. Ze stelde de 10 leden voor aan de hand van een typisch Nederlands gebruik, een a, b, c-tje . Daarna werd het charter certificaat uitgereikt aan Annette Roosendaal,  de president van de nieuwe Club en werden alle 10 de leden geïnstalleerd door de voorzitter van District 58, Susanne Metelerkamp Cappenberg.  IW Kennemerland gaf de Rode Lantaarn door en verzocht alle clubs een kaarsje aan te steken als symbool voor verbondenheid en vriendschap.  Een mooie stralende dag!

 

 

 

 

11 mei Charter IW Dronten Europea, beleef het mee!

Kom en proost mee op de nieuwe Club IW Dronten Europea

datum: 11 mei

tijd: 11.00 – 16.00 uur

locatie: at Sea, Drontenmeerdijk 13, Dronten

aanmelden: iwdronteneuropea@gmail.com

17 februari Lezing Rosita Steenbeek ‘Wie is mijn naaste?’

Op Zondag 17 februari geeft Rosita Steenbeek een lezing over haar nieuwe boek “wie is mijn naaste?” in de Bibliotheek Hamersveldseweg 77, Leusden. Deze lezing is een initiatief van Serviceclub Inner Wheel Amersfoort/Leusden. Klik voor meer informatie hier: Lezing Rosita Steenbeek.

Open Friese Golfdag


Op 1 oktober 2018 vond de negende Open Friese Golfdag District 58 plaats op de baan van Almeerderhout. Er werd heerlijk gegolfd, met een spatje regen en wat zon, zodat er prachtige regenbogen te zien waren! De baan lag er ondanks de droogte, goed bij. Langs enkele holes stonden walnotenbomen en die noten waren toch lekker!

De eerste prijs was voor Els Burbach (IW Drachten), de tweede voor Inez van Walraven (IW Almere-’t Gooi). De prijs voor de hidden holes werd gewonnen door Fien Reimert en de prijzen voor de neary en de longest gingen naar respekievelijk Gerda Jipping (I.W. Almere-’t Gooi) en  Els Burbach. Er werd slechts één birdie geslagen en wel door Petra Molkenboer (I.W. Purmerend). De tiende Open Friese golfdag zal georganiseerd worden door de winnaar van de dag, IW Drachten, en zal plaats vinden op 7 oktober 2019 op golfclub Lauswolt.

 

Op bezoek bij Deutsche Freundinnen

Een delegatie van IW Kennemerland ging op bezoek bij haar IW vriendinnen in Frankfurt. Anderhalf jaar geleden was deze club bij ons op bezoek geweest en een return kon natuurlijk niet uitblijven. Inner Wheel Frankfurt ontving ons allerhartelijkst met een geweldig programma op zaterdagmiddag en avond. In de middag bekeken we onder leiding van een gids de highlights van Frankfurt en maakten we een boottocht over de Main. ’s Avonds waren we te eten uitgenodigd bij een van de Inner Wheel leden thuis. Het was mooi om te zien hoe het lidmaatschap van Inner Wheel een band schept, waardoor we met elkaar een fantastische dag hadden.

Een en ander beviel zo goed dat we hebben besloten een echt partnerschap met Inner Wheel Frankfurt aan te gaan.

 

Audio-installaties voor Hospice Smelnehaven

IW Drachten organiseerde de Friese intercity meeting met een verloting voor het goed doel. Deze bracht € 715,- op, wat door IW Drachten ruim werd verdubbeld tot € 1500,-. Voor dit bedrag kan IW de grote wens van Hospice Smelnehaven in vervulling laten gaan: een audio-installatie op elke gastenkamer.

Smelnehaven is prachtig gelegen tussen Beetsterzwaag en Drachten. Het bestaat uit 6 appartementen met een fijn beschutte tuin. Binnen heerst een huiselijke en gastvrije sfeer. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn er vrijwilligers van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-Oost Friesland) aanwezig die liefdevolle aandacht en ondersteuning geven. De verpleegkundige zorg wordt door de (eigen) huisarts en professionals gegeven, en ’s nachts is er een verpleegkundige aanwezig. De vrijwilligers koken en bieden 24/7 steun op zoveel mogelijk gebieden. Het is fijn dit mooie project te kunnen ondersteunen.

 

Pizza sunday & afternoon walk

IW Roermond organiseert een wandeling met aansluitend pizza’s eten voor het goede doel. Met ruim 20 wandelaars tussen de 1 en 70 jaar , voorzien van flesjes water en biologisch fruit, verkennen ze het witte stadje Thorn en omgeving. Via de Panheeldersteeg lopen ze voorbij de Grote en de Kleine Hegge. In Thorn bewonderen ze het standbeeld van St. Ansfried, gemaakt door Harry van de Boel, wandelen langs het Abdijcomplex, de Sint-Michaëlskerk, over de Wingerd, kortom een geweldig mooi stukje Thorn.Onderweg wordt ook nog een blitzbezoek gebracht aan het atelier van de kunstenares Angeles Nieto. De kunstenares die ook al eens een workshop ‘creativiteit’ gaf voor de leden van de club.

Als ze terugkomen staat de oven in de foodtruck van Pizza Vomera al op te warmen. De andere IW leden en gasten hebben al een plekje op het terras van ’t Kapelhuis (B&B) gevonden. Het wordt een gezellige zondagnamiddag op een bijzondere locatie in goed gezelschap, heerlijke pizza’s èn met een mooie opbrengst.

Top