Nieuws
Nieuws

Veroveren de Hartenvriendjes ook jouw hart?

 

Het begon allemaal bij IWC Veghel-Uden. Het Hartenvriendjes project. Er werden ontroerend leuke poppetjes  gemaakt met een groot hart en een zakje.  Ze kregen een naam; “Hartenvriendje”, er werd een prachtig logo getekend, patronen om te delen uitgewerkt en natuurlijk werden de Hartenvriendjes  uitgedeeld bij verschillende instellingen.

Tijdens de “goede doelen thema zoom” van D60 deelde Marian Tellegen het project met alle clubs van D60. IW Zeeuwsch-Vlaanderen raakte geinspireerd en besloot het project ook op te pakken. Dat hebben ze geweten. Ondertussen zijn er meer dan 25 handige creativelingen in Zeeuws Vlaanderen aan de slag gegaan. Dat zijn leden maar ook niet-leden. Van alle kanten krijgen we stof, donaties en hulp aangeboden.

Maar ook de aanvragen naar de vriendjes stromen binnen. Zowel voor kinderen met zorgen of beperkingen als volwassenen. Gewoon iedereen die erdoor getroost kan worden. Het Hartenvriendje kan zelfs gebruikt worden voor therapie. Er kunnen briefjes in de zakjes gestopt worden waar zorgen of juist lieve boodschappen opstaan. Het hartenvriendje is erg goed in het bewaren van zorgen en geheimen.

Wil je meer informatie neem contact op met Marian Tellegen IW Veghel-Uden of Anita Meerdink IW Zeeuwsch-Vlaanderen.

 

(c) foto:  Carlo Ultee

(c) foto:  Carlo Ultee

Groene Hart Fietstour

Op zaterdag 5 juni organiseert Inner Wheel Aalsmeer een fietsroute door het prachtige Groene Hart! Het opstappunt is Zijdelveld 19, 1421 TG Uithoorn. Vanaf daar fietsen we in groepjes van 4 door een afwisselend landschap. Uiteraard zijn er enkele afstappunten voor een versnapering, sanitaire stop of bezienswaardigheid.

De starttijden liggen tussen 10.30-11.30 uur. Alle deelnemers worden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Ook is er voor iedereen een lunchpakket voor onderweg. Daarna start de fietstocht van ca. 30 km. Deelname is €20 per persoon. Er bestaat een mogelijkheid om een fiets te reserveren voor een meerprijs, €10 voor een gewone fiets en €25 voor een elektrische fiets.

Opgeven kan bij Jacqueline: jvanamsterdam@yahoo.com

Opgeven graag vóór 10 mei. De opbrengst komt ten goede van de Stichting Hartvoor Vrouwen!
Wij hopen op een grote opkomst, iedereen is van harte welkom!!

Download hier de flyer

To Zoom or not to Zoom, hoe begin ik ermee …

 

Nu Zoom een beetje meer gemeengoed wordt binnen diverse groepen en ook binnen Inner Wheel, denken sommige clubs er over na om zelf ook met Zoom aan de slag te gaan.  Maar waar moet je beginnen?

We hebben geprobeerd om een aantal korte handleidingen te maken om daarbij te ondersteunen:

Tip:  Als je een Zoom account wil maken dat je kan delen, zodat anderen ook host kunnen zijn, gebruik dan niet je eigen privé e-mail adres maar maak een zoom account met: iiw.nl.clubnaam.zoom@gmail.com

 

Hulp gevraagd voor slachtoffers van aardbeving Kroatië

Inner Wheel district 191 vraagt om hulp om de slachtoffers van de aardbeving in Kroatië te helpen.

Link:  earthquake croatia

(meer…)

Buitenland rubriek toegevoegd aan de website

 

Er is een nieuwe rubriek toegevoegd met berichten die met het buitenland te maken hebben. Immers, één van onze drie kernwaarden is internationale contacten!

Bereikbaar via de menubalk bovenin:  Inner Wheel > Inner Wheel International > Buitenland rubriek

Internationaal verbonden

Alles is met elkaar verbonden, alles grijpt in elkaar. Begrip en kennis van andere culturen kan helpen om de wereld een beetje soepeler de laten draaien en toleranter te zijn!  Inner Wheel wil hieraan bijdragen door ontmoeting tussen culturen te stimuleren. Dit doet ze door het organiseren van internationale bijeenkomsten:

    • Internationale Conventie met alle ruim 100 landen uit de hele wereld
    • Europese Rally, een bijeenkomst voor de 18 landen in Europa
    • Women for Europe conferentie. Een conferentie gericht op het delen van kennis en ervaring over een bepaald onderwerp
    • Het aangaan van vriendschapsverbanden met clubs in het buitenland.
    • Het vervullen van een rol binnen de Verenigde Naties

 

 

 

Verkoop jullie produkt in onze Come & Buy webshop voor je club!

Traditioneel werven veel clubs werven fondsen door op markten en bij evenementen met een kraam te gaan staan en daar zelfdemaakte producten te verkopen voor het goede doel. Echter dit is in deze tijden van Corona maatregelen heel erg moeilijk geworden …

We hebben daar een moderne variatie op bedacht. De clubs kunnen hun produkten aanbieden via onze website!  We bieden nu een platform, waar clubs hun produkten kunnen presenteren aan een breed publiek, op digitale wijze. Een soort Markplaats, zeg maar.

Ook jullie club kan hier een plekje krijgen, natuurlijk.  Zie de nieuwsbrief of vraag de webmaster hoe.

(meer…)

Inner Wheel supplies bestellen

 

Er is een pagina toegevoegd met de bestelinformatie voor pins, clips, badges, jewels en naambordjes.

Je vind het via de menubalk:   Inner Wheel > Nederland > Inner Wheel pins bestellen

Nieuw PR materiaal voor de clubs

 

De PR commissie verzorgt landelijke PR, maar ook bij de clubs vindt veel lokale PR plaats. De PR commissie stel nu materiaal ter beschikking voor de clubs.  Hier het certificaat (oorkonde) voor uitreiking bij de installatie van een nieuw lid en de waardecheque voor uitreiking van een geldbedrag aan een project. Tevens de Inner Wheel huisstijl uitleg.

Het idee erachter is om Inner Wheel steviger op de kaart te zetten door herkenbaarheid.  Als alle clubs, districten en LB dezelfde (en dus herkenbare) ontwerpen en vormgeving gebruiken, komt dat professioneel en herkenbaar over.

Update: Libanon actie – help het ziekenhuis in Beirut steunen!

 

Update:

A big Thank You … !

Na de ramp in Beiroet begin augustus hebben we ons afgevraagd hoe we de mensen daar op een veilige en directe manier zouden kunnen steunen.

Inmiddels hebben  twee board directors van Inner Wheel International, Gemma Pirondini uit Italië en Angelika Walde uit Zwitserland, contact gelegd met IW Beirut, en een werkwijze bedacht om te zorgen dat financiële hulp op de juiste plaats terecht komt. Het is een initiatief, waarbij we gebruik maken van ons internationale IW-netwerk.  In de bijgevoegde flyer staat duidelijk beschreven hoe de hulp georganiseerd is.

Deze informatie kregen we via de Nederlandse board director Ria Heijens, en we sturen die graag aan jullie door. Hier is de nieuwe flyer:

We nodigen jullie van harte uit om – als club, of als privépersoon , of beide – gul te doneren voor de herbouw van ziekenhuizen en andere dringende zaken. (meer…)

De International Inner Wheel Conventie in Jaipur is geannuleerd

 

De 18de Inner Wheel Concentie die van 3 tot 6 maart 2021 zou plaatsvinden in Jaipur (India), is geannuleerd i.v.m. Covid-19.

Meer informatie volgt per e-mail …

 

 

Top