Nieuws
Nieuws

Open Friese IW golfdag op GC Almeerderhout

Normaal gesproken zou hier een aankondiging staan van de open Friese IW Golfdag. Voor deze gezellige dag staat ook een datum gereserveerd op GC Almeerderhout, nl. maandag 5 oktober.

Echter willen wij eerst de ontwikkelingen van de maatregelen rond het Corona virus afwachten alvorens het definitieve besluit te nemen of deze wedstrijd door kan gaan.

Verdere berichten hierover zullen wij via de secretariaten communiceren. Tot dan geldt onderstaand contactadres.

inez@walravenholdingbv.nl 

 

International Inner Wheel Web Magazine nummer 4

Het laatste Web Magazine van IIW is beschikbaar voor download!

Klik op de afbeelding om te lezen (Engels).

 

Bericht van Phyllis Charter

 

As the Coronavirus rampages around the world, putting the majority of the population into lockdown and isolating families, communities and countries from each other, Inner Wheel members have found new ways to continue and even expand their objects of Friendship and Personal Service.

I cannot give enough praise to our Members who are in the medical profession, selflessly giving care to those in most need with the virus and also to our Members who are keeping our services and utilities that we take for granted going. Also, many thanks to those Members who are the lifeline to their neighbours and most vulnerable in their communities.

However, even with this social isolation that the majority of people are experiencing, Inner Wheel Members are still active in maintaining contact with each other. No matter where we live or what our age, we all seem to have mastered all the forms of electronic communication devices available to raise our spirits, hold meetings and most importantly to remain in contact with the women and families that depend upon us in these strange and uncharted times.

Let us all prove that by supporting each other whilst we stay in our homes, “Together we can” beat this virus and come out of it stronger and more determined that Inner Wheel is the No1 brand for Inspirational and Innovative Women that care.

 

Take care and keep safe,

Phyllis Charter
President International Inner Wheel

Correctie e-mail adressen Giftshop

In de laatste Kroniek zijn e-mail adressen van de giftshop onjuist vermeld.

De juiste adressen zijn:

giftshop@iwgiftshop.nl - voor bestellingen
laura@smit-koopman.be - persoonlijk e-mail adres Laura Smit

 

 

 

Vriendschapsdag AFGELAST

 

Beste leden van Inner Wheel,

Het is inmiddels duidelijk dat het Corona virus diep ingrijpt in ons dagelijks leven. Sneller dan voorzien hebben wij, i.s.m.  de VSD commissie en het bestuur van IW Veghel-Uden, het besluit moeten nemen de Vriendschapsdag niet door te laten gaan. Dat is bijzonder jammer, want het beloofde werkelijk een fantastische dag met een actueel en boeiend thema te worden, die in het teken van onze vriendschap zou staan.

De verwachting is dat de situatie over een paar weken weinig veranderd zal zijn en dat leden uit het hele land niet meer naar Brabant zullen willen komen vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Het is dus verstandig de knoop nu door te hakken, zodat iedereen weet waar die aan toe is en alle twijfels en mogelijke risico’s worden vermeden. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop.

Ook alle landelijke maatregelen, zoals het verbieden van evenementen, bevestigen de juistheid van deze beslissing. Jammer maar het is niet anders.

De inmiddels betaalde kosten voor deelname zullen z.s.m. worden teruggestort.

 

Met hartelijke, maar spijtige, groeten namens alle betrokkenen,

Karin van Helden – President Inner Wheel Nederland 2019-2020

Kerstlunch IW Groningen-Zuid

 

Ieder jaar vieren wij Kerst met elkaar tijdens een lunch.

Dit keer vond het plaats op onze nieuwe ‘bijeenkomstenlocatie’ , nl. De 2 Provincien in Paterswolde, waar we een prachtig uitzicht hadden over het Paterswoldsemeer.

Het is altijd een heel gezellig gebeuren. Bij het binnenkomen begon het gezellige geklets al en startten we met koffie en zoete High Tea hapjes. Vervolgens werd er een heel mooi en ontroerend kerstverhaal verteld.

Daarna werden er traditiegetrouw lootjes uitgedeeld, waar we allemaal een kerstcadeautje voor kregen (iedereen koopt een cadeautje voor 10 euro); dit is ook altijd een feestelijk gebeuren.

Daarna werden de hartige High Tea hapjes geserveerd met een prosecco en tot slot de warme hapjes.

Ieder jaar geven we geld aan een goed doel. Dit jaar was dat de Voedselbank in Groningen. Het geld werd besteed aan kertcadeautjes voor de kinderen.

Al met al was het weer een gezellige Kerstbijeenkomst , waar we met 28 leden van hebben genoten.

 

VSD 18 mei 2019: stralend, gezellig, boeiend, leuk; kortom EEN SUCCES!

 

Vriendschapsdag 2018, recht uit het groene ♥

Op 18 mei troffen wij, IW vrienden, elkaar in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Het lekkere weer, de leuke wandeling over het bijzondere terrein naar de plaats van ontvangst, de ontvangst zelf met ter plekke gebakken verse stroopwafels; de dag kon al niet meer stuk. 

Opening met prachtig VSD lied

En dan de opening met een door alle leden van IW Bodegraven gezongen en speciaal voor deze dag geschreven lied, met mooie zinnen als ‘verbondenheid geeft ons de kracht’ en ‘Inner Wheel dat zijn wij zelf en brengt ons altijd veel plezier’. Een lied waar we ons allemaal in konden vinden en dan ook uit volle borst meezongen.

Boeiende sprekers en ontroerende dans

De burgemeester van Alphen aan de Rijn legde uit dat het groene hart veel meer is dan de tuin voor de grote steden die erom heen liggen. Spreker Jaap Peters legde ons uit dat we dankzij de het Romeinse rijk een goed rechtssysteem hebben. Het ging de Romeinen echter om de intentie van de regels en hun rechtsgeleerden werden er toeaangespoord om de regels aan te passen aan de locale cultuur en situatie in hun uitgestrekte rijk. Vandaar ook het gezegde “er zijn vele wegen die naar Rome leiden”. Dit in tegentelling tot het Angelsaksische ‘regel en systeem denken’, waarbinnen het ‘regelszijn regels’ heerst en het gaat om de letter.  Een organisatievorm die weinig recht doet aan individuele en onderscheidende kracht van mensen en leidt tot inflexibele starre organisaties. Het geheel opgeluisterd door de danseresjes van Studio Viva Dans. Zij lieten zien dat het vooral gaat om het enthousiasme en de wil om samen iets moois neer te zetten. Vooral bij de kleintjes werd het daardoor gewoon ontroerend mooi.

Een toast op 70 jaar Inner Wheel Nederland

De nieuwe president van het Landelijk Bestuur, Karin van Helden, en de district voorzitters werden voorgesteld. Aan de hand van een quiz konden we als toehoorders nader met ze kennismaken. Karin nam daarbij de gelegenheid te baat om de organisatoren van European Rally in het zonnetje te zetten. Marian Tellegen, inkomend voorzitter van D60, gaf aan dat ze het eens was met de spreker Jaap Peters. Dat we binnen IW Nederland de Angelsaksische regels van IW International wat minder letterlijk moeten nemen, en er dat bij de invulling van het club-leven en -bestuur ruimte moet zijn voor de wensen, mogelijkheden en haalbaarheid binnen de diverse clubs. Met Ria Heijens, onze huidige Nationale President, brachten we vervolgens een toast uit op 70 jaar Inner Wheel Nederland.

€ 48,750,- voor TeamUp en Yentle en de Boer

Wat hadden we een geluk met het weer, daardoor konden we gezellig buiten lunchen, met volop tijd om bij te kletsen met oude en nieuwe vrienden. Na de lunch volgde de uitreiking van de Cheque aan TeamUp. Maar pas nadat Ernst Suur, van TeamUp met de zaal een oefening had gedaan, die ze ook met de kinderen in de asielzoekers centra doen. Daar stonden we dan allemaal te springen en zwaaien. RiaHeijens kon het mooie bedrag van € 48.750,- overhandigen. Een resultaat waar we als IW trots op mogen zijn. Een resultaat dat zeker ook bereikt werd dankzij het enorme enthousiasme van Anita Meerdink en Gees van de Peijl van Club Zeeuwsch-Vlaanderen. Daarna volgde een wervelend optreden van Yentle en de Boer: wat kunnen die meiden zingen en wat een mooie teksten, met afwisselend ruimte voor een lach en een traan!

Welkom ‘Bij ons in Brabant’ op 4-4-2020.

Natuurlijk hoort op de VSD ook de aankondiging van de Club en de plaats waar de VSD het volgende jaar gaat plaats zal vinden. Begeleid door muziek van Guus Meeuwis, het tonen van een gezellig filmpje kwamen leden van Club Veghel-Uden al vaandel zwaaiend de zaal in. We zijn volgende jaar op 4-4-2020 welkom in Veghel, of zoals ze zelf zeggen’ Welkom bij ons in Brabant’.

Een geweldige dag waar terecht het organisatie committee van Club Bodegraven voor in de bloemetjes werd gezet. Helaas ontbrak Janinka de Beer, voorzitter van het committee, omdat ze wegens een onverwachte heupoperatie in het ziekenhuis verbleef.  Voor haar volgt het zo verdiende bloemetje later. Lieve leden van Club Bodegraven ontzettend bedankt voor deze mooie dag!!

 

 

 

 

`

 

€ 50.967,93,- voor TeamUp

Tijdens de VSD werd de cheque voor het lustrumprojcet TeamUp overhandigd. Een prachtig resultaat met dank aan alle IW leden en Clubs, maar vooral met heel veel dank aan Anita Meerdink, Gees van der Peijl, en Club Zeewsch-Vlaanderen. Hun niet aflatende enthousiasme en inzet zorgde ervoor dat het project door heel IW omarmd werd. Heel veel dank!!!

Een nieuwe Club: IW Dronten Europea

 Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: de charter van de nieuwe Club IW Dronten Europea. Tien nieuwe leden werden geïnstalleerd en er staan al weer vier aspirant leden te trappelen om lid te worden. De grote verassing was de komst  koningin Maxima. Ze stelde de 10 leden voor aan de hand van een typisch Nederlands gebruik, een a, b, c-tje . Daarna werd het charter certificaat uitgereikt aan Annette Roosendaal,  de president van de nieuwe Club en werden alle 10 de leden geïnstalleerd door de voorzitter van District 58, Susanne Metelerkamp Cappenberg.  IW Kennemerland gaf de Rode Lantaarn door en verzocht alle clubs een kaarsje aan te steken als symbool voor verbondenheid en vriendschap.  Een mooie stralende dag!

 

 

 

 

11 mei Charter IW Dronten Europea, beleef het mee!

Kom en proost mee op de nieuwe Club IW Dronten Europea

datum: 11 mei

tijd: 11.00 – 16.00 uur

locatie: at Sea, Drontenmeerdijk 13, Dronten

aanmelden: iwdronteneuropea@gmail.com

Top