Kerstbijeenkomst Groningen-Zuid
Kerstbijeenkomst Groningen-Zuid

 

Kerstbijeenkomst

Van 15 december 2022 in de Kastanjehoeve te Glimmen

Onze presidente Saskia opent de vergadering om 11:10 uur en vertelt ons over de geboorte van Jezus Christus, die werd gevierd als een feest van hoop en vrees. Ze uit het verlangen om dankbaar te zijn en dankbaarheid te tonen. Ondertussen worden we voorzien van koffie en thee met een groot stuk appeltaart met slagroom. Saskia stopt nu even en we genieten allemaal van de heerlijke taart. Daarna vervolgt de presidente haar verhaal.
 

Goede doel kerstopbrengst
https://www.imcweekendschool.nl/

Ons goede doel van de kerstbijeenkomst is de weekendschool waar wij 500 euro aan doneren

Op de weekendschool ontmoeten jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar iedere zondag bevlogen professionals (vrijwilligers), die gepassioneerd vertellen over hun vakgebied. Samen gaan ze aan de slag met het échte werk, in de klas, maar ook op excursie naar bijvoorbeeld de rechtbank, het ziekenhuis, een krantenredactie of bouwplaats. Door deze lessen verruimen ze hun maatschappelijke blikveld, ontdekken ze waar hun talenten en interesses liggen en verbeteren ze vaardigheden zoals samenwerken en onderzoeken. Zo bereiden de jongeren zich spelenderwijs voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor de toekomst.

Kerstverhaal

Elke vertelt een leuk verhaal over een onbekende kerstman.  Na het kerstverhaal genieten we een heerlijke lunch en is er tijd om even gezellig bij te praten.

Om 14:00 uur sluit Saskia de vergadering en wenst ons allen fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling.

 

Top