Inner Wheel Dronten Europa steekt de handen uit de mouwen

Inner Wheel Dronten Europa steekt de handen uit de mouwen

Leden van Inner Wheel Dronten steken de handen uit de mouwen om de vluchtelingen uit Oekraïne een schoon welkom te geven. In Dronten word niet stil gezeten, men is creatief en heeft prachtige initiatieven. Gewoon samen aan de slag.

Burgemeester Jean-Paul Gebben heeft vrijdagmiddag in een leegstaand winkelpand aan Het Ruim in Dronten een pop-up store voor Oekraïne geopend. De pop-up store is een initiatief van winkeliers en ondernemers uit Dronten.

Klanten kunnen voor 10 euro een tas kopen en deze vullen met producten die staan uitgestald. Deze zijn belangeloos beschikbaar gesteld door winkeliers en andere ondernemer. Ook zijn er grotere producten, die voor een vastgestelde waarde worden verkocht. De winkel draait op vrijwilligers.

Opvang vluchtelingen in fabriek

De opbrengst van de pop-up store gaat volledig naar de actie van Roos-KCB Holland BV toe. Deze groothandel uit Dronten is een leverancier van barbecue verbruiksartikelen en doet zaken met Oekraïense bedrijven. Eén daarvan zet momenteel hun fabriek in als opvang voor gevluchte mensen. Er zijn veel zaken nodig als medicijnen, tenten, slaapzakken, voedsel, dekens en noodbedden. Er is gevraagd dit in Nederland in te zamelen of in te kopen. Vervoer van de spullen naar Oekraïne is al geregeld; het bedrijf heeft een flink netwerk en beschikt daardoor over een aantal vrachtwagens.

Het winkelend publiek zal de komende tijd financieel kunnen helpen door in de pop-up store de tas te vullen met bijvoorbeeld verse tulpen, tegoedbonnen, regionale lekkernijen en andere artikelen die door de winkeliers aangeleverd gaan worden.

De winkel ziet er elke dag anders uit, het loont dus om regelmatig binnen te lopen. Dit kan op de volgende dagen en tijdstippen: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

Please follow and like us:
Top