Hoe kan je als IW-Club helpen?

Hoe kan je als IW-Club helpen?

Veel van ons willen naast doneren ook op een andere manier helpen. De beelden, van vrouwen en kinderen die bijna alles wat hen lief is moeten achterlaten, zijn schrijnend. Er arriveren nu meer en meer vluchtelingen in ons land en er worden naarstig opvanglocaties ingericht. Ook veel particulieren melden zich voor opvang bij hen thuis. We kunnen individueel en als Club op allerlei manieren ook zelf daadwerkelijk hulp bieden. Dit platform is juist bedoeld om aan al deze vormen van hulp aandacht te geven en zo ideeën aan te dragen. Sommige leden waren of zijn inmiddels (weer) actief via Vluchtelingenwerk, geven al taallessen, andere zamelen goederen in, weer anderen stellen hun huis open. Allemaal prachtig en nuttig werk. Het maakt je bewust van een heleboel; van de ellende van de oorlog, maar ook vooral van de veerkracht van mensen. Hoe kun je erachter komen wat je kunt doen? Daarvoor zijn een aantal mogelijkheden:

  1. Deel je ervaringen met ons platform, zodat we ze ook met andere leden kunnen delen. Mail je bijdrage naar: iiw.nl.oekraine@gmail.com
  2.  Ga naar de website van vluchtelingen werk Nederland: www.vluchtelingenwerk.nl. De website geeft diverse opties zoals spullen inzamelen, onderdak bieden, werk aanbieden etc.
  3. De veiligheids regio’s in ons land,  die opdracht hebben gekregen van de overheid om onderdak te verzorgen, hebben vaak per gemeente een coördinator. Wellicht kun je als club contact met hen opnemen om te overleggen wat jullie kunnen doen.  Je kunt aan van alles denken: middagen organiseren (vraag wat men wil…..vertellen over ons land,  luisteren, knutselen, een verwenmiddag), samenstellen van kraampakketten voor baby’s die geboren worden,…… , kleding-fair organiseren, helpen weg te vinden binnen het Nederlandse voedselaanbod.  Activiteiten voor de vluchtelingen zijn vooral goed om hun gedachtes wat af te leiden, hen te laten weten dat we er voor hen zijn ….en ze een beetje met de Nederlandse cultuur in aanraking te laten komen. De organisatie hiervan zal veel van je vragen maar ook veel brengen!
  4.  Luister binnen je netwerk wie er hulp nodig heeft bij de opvang thuis en biedt ook je eigen netwerk aan bij te zoeken naar hulp.
  5. Gebruik jullie Club-app om informatie over acties in jullie omgeving te delen.

 

Please follow and like us:
Top