‘Hart voor Vrouwen’ als Nationaal Service Project

Bankrekeningnummer voor het Nationaal Service Project IBAN:  NL13 ABNA 0100 6968 99  ten name van: Inner Wheel Nederland

 

Vragen en antwoorden van het webinar Hart & Hormonen op 7 juni 2022

Download hier de vragen en antwoorden van het webinar:

Vragen en antwoorden van het derde webinar van 14 december 2021

Download hier de vragen en antwoorden van het webinar:

Vragen en antwoorden van het tweede webinar van 9 juni 2021

Download hier de vragen en antwoorden van het webinar:

Vragen en antwoorden van het eerste webinar van 24 februari 2021

Download hier de vragen en antwoorden van het webinar:

Op de plank draaiboeken

Download hier de op de plank draaiboeken:

 

Meer vrouwen overlijden dan mannen

Per dag overlijden in Nederland meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat deze ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen. Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen.

De stichting Hart voor Vrouwen zet zich sinds begin 2014 in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. De stichting maakt zich hard voor het bij elkaar brengen van verschillende medische vakgebieden. Daardoor zijn onderlinge verbanden zichtbaar geworden. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Door meer kennis over deze verbanden te vergaren door multidisciplinair onderzoek, heeft de stichting tot doel om vrouwenlevens te redden. Samen willen zij vooruitgang boeken in onderzoek wat tot meer perspectief op een kwalitatief goed leven of zelfs genezing kan zorgen.

IW Purmerend steunt Hart voor Vrouwen en heeft dit doel ingediend als Nationaal Service Project.
IW Purmerend hoorde over deze schokkende getallen en het doel van deze stichting. Daarna was er geen twijfel mogelijk: Dit moet het nieuwe Nationaal Service Project worden van IW Nederland. Een club met meer dan 2300 leden waarvan 99% vrouw, die allemaal het hart op de juiste plaats hebben zitten, dan is de link eenvoudig gelegd.

In korte tijd heeft een klein clubje het plan samengesteld en tot onze grote vreugde is het gekozen voor de komende drie jaar. We maken jullie graag duidelijk in dit artikel waarom wij vinden dat de stichting Hart voor Vrouwen het Nationaal Service Project moest worden.

1. Volledig afhankelijk van sponsoren

Het verrichten van gedegen wetenschappelijk onderzoek is enorm belangrijk. Op basis hiervan kunnen artsen hart- en vaatziekten eerder signaleren. En kunnen behandelingsmogelijkheden ervoor zorgen dat er minder vrouwen overlijden. De strijd tegen doodsoorzaak nummer één gaat helaas wel gepaard met de nodige kosten. Het is belangrijk te weten dat de stichting Hart voor Vrouwen geen subsidie ontvangt en volledig afhankelijk van sponsoren.

2. Sterftecijfer voor vrouwen

Per dag overlijden gemiddeld 67 vrouwen, waarvan 57(!) aan hart- en vaatziekten! Het is veruit de grootste doodsoorzaak onder vrouwen. Op verre afstand op nummer 2 staat borstkanker met 9 overlijdens per dag.

3. Hartstilstand loopt bij vrouwen vaker fataal af

Vrouwen die een hartstilstand krijgen, worden minder vaak gereanimeerd en ze overlijden vaker dan mannen, blijkt uit onderzoek. ‘Een hartstilstand wordt als een mannending gezien’. Het is dan ook vreemd dat het meeste onderzoek naar hart- en vaatziekten gericht is op mannen.

https://youtu.be/JcEv0QGVS7w

4. Ervaringen van patiënten

En als laatste maar wellicht het allerbelangrijkste, de ervaringen van patiënten. Inmiddels zijn al veel vrouwen geholpen door de aanpak van Dr. Angela Maas.

Tijd voor actie!

Het is tijd voor actie! Onze doelstelling is om er gezamenlijk voor te zorgen dat er minder vrouwen overlijden en dat de symptomen makkelijker te herkennen zijn. Dit kunnen we doen met meer onderzoek en voorlichting. Hiervoor is uiteraard geld nodig.

Zet je in voor Hart voor Vrouwen

Met de steun van IW Alkmaar, IW Haarlem, IW Aalsmeer en IW Arnhem Geldria gaat IW Purmerend ervan uit dat Hart voor Vrouwen een succes wordt als Nationaal Service Project. Het is onze doelstelling om minimaal euro 100.000 op te halen. Dit gaan we doen door leuke acties op het gebied van Fun, Food, Focus en Fit. Al deze thema’s zijn zeer belangrijk in een goede levensstijl. En zeg nou zelf, zo’n belangrijk doel daar willen wij als IW Nederland toch aan bijdragen?

 

Top