Commissie voor Vrouwen

Soms hebben we niet zo in de gaten wat er eigenlijk buiten onze toch wel bevoorrechte bubbel gebeurt. Covid-19, natuurrampen, oorlog en veel andere zaken; het zijn onderwerpen die de positie van kwetsbare vrouwen nog kwetsbaarder maken. De Commissie voor Vrouwen (CvV) van Inner Wheel Nederland gaat zich bezighouden met onze bewustwording betreffende de positie van vrouwen. Sterker nog: bewuster worden van de soms benarde posities van vrouwen. Want alle vrouwen en daarmee kinderen hebben recht op een veilige kansrijke omgeving.

De CvV gaat dus niet over fundraising.

We hebben ervoor gekozen ons voorlopig te richten op Orange the World; De campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen. Je kunt hierover lezen op deze webpagina, maar ook kun je tips vinden, voor clubs, voor leden voor eenieder die geïnteresseerd is. Het zou fijn zijn als de positie van vrouwen, Orange the World bespreekbaar wordt binnen onze clubs, daarmee kunnen wij met ons allen onderdeel worden van de oplossing.

Hieronder een video opname van Yente Verwey. Yente is een kleindochter van Annelies Thielemans van Inner Wheel Veghel Uden. Ze geeft haar indrukwekkende visie, als jonge vrouw, over bewustwording van de positie van meisjes en vrouwen!

Wat ga je op deze webpagina vinden:

  1. Waarom een Commissie voor Vrouwen van Inner Wheel Nederland.
  2. Over Orange the World (OTW)
  3. Tips voor clubs die met OTW aan de slag gaan
  4. Verwijzingen en linken naar andere organisaties & logo’s
  5. Ons contact voor meer info
  6. Boeken, films, series, theaterstukken over OTW
  7. Een overzicht van clubs die bezig zijn met OTW of dat al eerder gedaan hebben en de CvV clubcontactpersonen
  8. Agenda

Je kunt alles lezen of kijken wat jij kunt gebruiken, nogmaals wil je meer weten neem contact op met ons via ons mailadres:   iiw.nl.voorvrouwen@gmail.com

Wil je meedenken in de commissie?  Voel je welkom en geef je op!

Top