War Child en TeamUp

War Child en TeamUp

Geen enkel kind hoort thuis in oorlog

Binnen Inner Wheel kennen we War Child vooral via TeamUp. De expertise van TeamUp (psychosociale hulp aan vluchtelingenkinderen) komt uit de koker van War Child. Nadat War Child door lokale organisaties in Roemenië en Moldavië gevraagd werd de gevluchte kinderen vanuit Oekraïne op te vangen is daar meteen op gereageerd. War Child medewerkers  zijn meteen die kant op gegaan en onderhouden nauw contact met partnerorganisaties in Oekraïne, de buurlanden en internationaal om te kijken waarmee en hoe zij kinderen en hun ouders het beste kunnen ondersteunen.

War Child  gaat mensen opleiden om kinderen na al hun traumatische ervaringen op te kunnen vangen. Daar heeft War Child ervaring mee: vreselijk dat het nodig is maar goed dat ze het doen.. Het is hun expertise. 

Zij weten uit jarenlange ervaring hoe belangrijk het is dat kinderen uit conflictgebieden zo snel mogelijk goede psychosociale ondersteuning krijgen. Daarom zetten zij op dit moment alle zeilen bij om trainingen voor lokale organisaties en hulpverleners op te zetten, zodat zij kinderen en hun families goede en onmiddellijke psychosociale hulp kunnen bieden.

In dit interview en filmpje wordt door Erik Scherder duidelijk uitgelegd waarom het belangrijk is zo snel mogelijk na een trauma hulp te bieden en er niet te lang mee te wachten.

 

Naast het ondersteunen en trainen van organisaties die gevluchte kinderen uit Oekraïne opvangen, bekijken zij hoe ze de getroffen families nog meer kunnen steunen.

Hierbij ook meer informatie:  Directe steun aan gevluchte Oekraïense kinderen | War Child

Geen enkel kind hoort thuis in oorlog. Nooit.

Wil je doneren? Dat kan hier!

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
Top