Benefietmiddag ‘Hoop voor Oekraïne’

Benefietmiddag ‘Hoop voor Oekraïne’

Lilia Volkova, lid van club Nijmegen, is sinds de komst van de Oekraïense vluchtelingen aan het werk als tolk in de noodopvang “De Massinkhal” in Nijmegen. Zij heeft zelf ooit in Charkov gestudeerd. Haar beste vriendin uit die tijd wordt inmiddels, samen met haar 20-jarige dochter, bij Lilia thuis opgevangen.

Op 17 april 2022 organiseert Lilia, samen met haar echtgenoot, een benefietconcert genaamd “Hoop voor Oekraïne” ten bate van de vluchtelingen. IW Nijmegen zal diverse items inbrengen voor de veiling.

BENEFIETMIDDAG ‘HOOP VOOR OEKRAÏNE’

Oekraïners die in Nijmegen zijn aangekomen, hebben veel achtergelaten. Om de achterblijvers een hart onder de riem te steken, heeft een aantal Oekraïners Bureau Wijland gevraagd een benefietoptreden te organiseren. Dit heeft geresulteerd in een benefietmiddag voor zowel de Oekraïners die hier naartoe zijn gekomen, als de Nijmegenaren die hen ontvangen. de middag vindt plaats op zondag 17 april (eerste paasdag) in cultuurhuis de Lindenberg, dat het initiatief omarmde en hiervoor de grote zaal ter beschikking stelde.

Op zondagmiddag 17 april is vanaf 15:00 uur een keur aan artiesten te zien, waaronder de Oekraïense zangeres Iryna Vasylieva. Deze artieste, die niet alleen veel optrad in haar thuisland Oekraïne, maar ook in Turkije, Qatar en Dubai, ontvluchtte enkele weken geleden Kiev. Violist en dirigent Johnny Rahaket treedt ook op, onder meer met zijn Colourful City Koor. Daarnaast zal zanger en gitarist Mile Lukic meewerken aan de middag. Hij verliet jaren geleden eveneens zijn land vanwege oorlog, in zijn geval was dat Joegoslavië. Ook een optreden van Frank Boeijen staat op het programma. De Nijmeegse zanger schreef een lied over de oorlog in Oekraïne: Verboden Woorden.

Verder is er een dansvoorstelling van het Nijmeegse hiphop-platform The Mansion (Jamiro en Stuus) en een bijzonder piano-optreden van de 10-jarige Oekraïense Svitlana Savytska te bewonderen. Zij vluchtte enkele weken geleden met haar broertje, moeder en oma weg uit Kiev en verblijft nu bij een gastgezin in de Betuwe.

Kunstenaar Diederik Grootjans werkt mee aan deze veelzijdige middag, evenals singer-songwriter Collin Hoeve en verschillende Rotaryclubs. De lijst met mensen die graag willen bijdragen groeit met de dag. De opbrengst van de middag – er vindt ook een veiling plaats – is bestemd voor een project met weeskinderen in de door de oorlog zo hard getroffen regio Charkov.

Mensen die willen bijdragen aan de veiling door bijvoorbeeld een dienst of product ter beschikking te stellen, kunnen een e-mail sturen naar q.shafiq@bureauwijland.nl of bellen met 06-20368041 (EricReijnen Rutten). Wie bij de middag aanwezig wil zijn, kan voor €25 een kaartje kopen door te bellen/appen met 06- 20368041 (Eric Reijnen Rutten). Ook willen wij graag Oekraïense vluchtelingen uitnodigen voor de middag. Het is mogelijk ook voor hen een kaartje te kopen en zo mogelijk te maken dat Oekraïense gasten kunnen worden uitgenodigd. Want zij staan centraal deze middag. Tot 17 april in de Lindenberg!

Please follow and like us:
Top