Agenda
Agenda

17 februari Lezing Rosita Steenbeek ‘Wie is mijn naaste?’

Start datum:
17 februari 2019
Eind datum:
17 februari 2019

Inner Wheel Amersfoort/Leusden organiseert een interessante lezing door Rosita Steenbeek over haar laatste boek ‘Wie is mijn naaste’.

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman “De laatste vrouw”. Vele romans volgden. Ook schreef zij een aantal succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze woont. In haar laatste boek “wie is mijn naaste?” vertelt Rosita over de schrijnende situatie maar ook over de mooie verhalen van vluchtelingen en hulpverleners in Lampedusa, Sicilië en Libanon.

Datum en tijd: U bent van harte welkom op zondag 17 februari vanaf 15.30 uur, de lezing begint om 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid, onder het genot van een drankje, een boek te laten signeren.

De Entree is € 15.00 euro. De opbrengst van de middag is ten behoeve van een zorginstelling voor de aanschaf van een Tovertafel, een interactief projectiespel voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Op de middag zelf kunt u bij de ingang contant betalen.

Locatie: Bibliotheek Hamersveldseweg 77, Leusden.

Aanmelden: Om deze middag bij te wonen, kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar IWamersfoort@gmail.com.

 

29 maart IW Congres ‘Sta in je Kracht’

Start datum:
29 maart 2019
Eind datum:
29 maart 2019

Sta in je Kracht.
In het jaar waarin Inner Wheel 70 jaar bestaat willen wij graag aandacht geven aan onze prachtige Inner Wheel club, die is ontstaan uit de kracht van vrouwen.

Tijdens dit congres willen wij jou inspireren door het aanbieden van een prachtig programma. Het congres is voor leden en geïnteresseerden van buiten Inner Wheel. In de ochtend zijn er plenaire presentaties. In de middag kan je twee workshops naar keuze volgen. Daarna sluiten we de dag tijdens een gezellige borrel weer gezamenlijk af.

Download hier het complete programma inclusief uitgebreide omschrijving van de workshops!

Je kunt je inschrijving door middel van het sturen van een e-mail naar iwcongres2019@gmail.com onder vermelding van je naam, emailadres, telefoon,  twee keuzes voor de workshops en eventuele dieetwensen.  Maak gelijktijdig het verschuldigde bedrag van € 45,- over naar NL63 ABNA 0507 6897 63 t.n.v. Inner Wheel Nederland, met vermelding van IW Congres en je naam.

Je kunt je ook aanmelden door onderstaand formulier in te vullen:

Ontdek jouw unieke SpinnenwebLaat kleding voor je sprekenStappen maken door in beweging te komenDe kracht van vrouwen toen, nu en straks

 

 

 

 

5 -7 april 2019: Women for Europe Conferentie in Griekenland

Start datum:
5 april 2019
Eind datum:
7 april 2019

The Theme of the Conference is “The Children lead Europe into the 22nd Century. Decisive dedication to their rights”.

One of the aims of “Women for Europe” Conferences is the promotion of real Friendship and mutual Understanding among the Members of Inner Wheel worldwide by exchanging common experiences and by launching each Edition significant humanitarian and social projects in their local societies. It is with great joy that we invite you to participate to the 9th Conference “Women for Europe” to be held in the lovely city of Ermoupolis, capital of the Aegean island of Syros and we want to assure you that the IW members of Club of Syros are doing their utmost to secure absolute success in all respects, warm welcome, accommodation, plenary sessions, workshops, speakers, social events, guided tours and to make your stay and participation unforgettable!

 

17 mei 2019: Meet en Greet Vriendschapsdag

Start datum:
17 mei 2019
Eind datum:
17 mei 2019

Meet & Greet op 17 mei

Voorafgaande aan de Vriendschapsdag staat op 17 mei een Meet & Greet op het programma met een keuze uit diverse activiteiten. Wij hebben voor u de volgende middagprogramma’s samengesteld.

Programma 1: Stadswandeling door Gouda.

Onder leiding van een gids kunt u een stadswandeling door Gouda maken. De gids neemt u mee langs memorabele plekjes. Onderweg genieten we van een kopje koffie of thee.

Neem uw museumjaarkaart mee!

Kosten € 15,00 pp.

Aanvang 13.30 uur bij parkeerterrein Klein Amerika, Klein Amerika 30, 2806 CA Gouda.

Programma 2: Bezoek aan het kaasmuseum en een kaasboerderij.

Na een kopje koffie bezoeken we het kaasmuseum. Daarna rijden we naar kaasboerderij De Graaf, Buitenkerk 56 Bodegraven voor een rondleiding en een proeverij van kaas en drankjes uit het Groene Hart.

Kosten € 15,00 pp.

We verzamelen om 13.00 uur in het Grand café Bij Everts, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven

Programma 3: Golftoernooi Bentwoud 9 holes.

We spelen 9 holes op Golfclub Bentwoud in Benthuizen. we starten met een kopje koffie en ook na afloop is er een hapje en een drankje. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het buffet op de boot (zie avondprogramma)

Kosten € 38,00 pp (op basis van minimaal 18 deelnemers)

Ontvangst om 12.30 uur op de Golfclub Bentwoud, Boslaan 3, 2731 LD Benthuizen.

Het avondprogramma is een Zuid Hollandse Plassentocht.

Aan boord van de Avifauna rondvaartboot wordt een warm/koud-buffet geserveerd. De boot is niet rolstoeltoegankelijk.

Kosten € 60,00 pp.

We vertrekken om 17.00 uur vanaf de kade tegenover het hotel Van der Valk Avifauna. We meren circa 21.00 uur weer aan. Voorafgaand aan de plassentocht kan het Vogelpark Avifauna worden bezocht.

Overnachten

Er is een mogelijkheid tot overnachten in Hotel Van der Valk Avifauna, Hoorn 65, 2404 HG Alphen aan den Rijn. De kosten hiervan bedragen € 120,00 per kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Reserveren kan rechtstreeks bij het hotel door het versturen van een mail naar danielle@avifauna.valk.nl onder vermelding van folionummer GF38652

Er zijn voor Inner Wheel tegen dit gereduceerde tarief kamers gereserveerd tot 31 maart 2019

18 mei 2019: Vriendschapsdag Archeon Alpen aan den Rijn

Start datum:
18 mei 2019
Eind datum:
18 mei 2019

 

 

HARTelijk welkom op de Vriendschapsdag 2019

op zaterdag 18 mei.

‘Recht uit het Groene Hart’. Onder die alleszeggende slogan organiseert club Bodegraven dit jaar op 18 mei de Vriendschapsdag van Inner Wheel Nederland. Plaats van samenkomst is het inspirerende Archeon Park in Alphen aan den Rijn. Hier staat het Romeinse leven uit het begin van onze jaartelling centraal, een periode die een blijvende invloed heeft gehad op onze Westerse beschaving en geschiedenis.

We stappen als het ware terug in de tijd, en kijken met elkaar vooral ook naar de toekomst.

De Vriendschapsdag 2019 wordt zonder twijfel een gezellige bijeenkomst, we dompelen ons onder in vriendschap en worden verrast, verwend en vermaakt.

We schenken aandacht aan onze eigen historie: dit jaar is het 95 jaar geleden dat de eerste Inner Wheel Club werd opgericht in het Engelse Manchester. Nog een jubileum: in 1949 werd de eerste club in Nederland opgericht, dus vieren we het 70-jarig bestaan van Inner Wheel Nederland.

Centraal in het feestelijke programma, vol humor, dans en muziek, staat het Groene Hart, het prachtige en unieke veenweidegebied tussen de grote steden in de Randstad. Het Groene Hart strekt zich uit over drie provincies, telt vijf waterschappen en herbergt 40 gemeenten. Landbouw en veeteelt zijn hier belangrijk en het biedt ook vele recreatiemogelijkheden.

Tijdens de Vriendschapsdag zal op aansprekende en onderhoudende wijze aandacht worden geschonken aan de potentie van dit fraaie gebied. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn laat zien hoe alle betrokken partijen samenwerken om een aantal ontwikkelingen in het Groene Hart in een stroomversnelling te brengen. Met als doel de unieke positie van het gebied te behouden en tegelijkertijd de verbinding met de rest van de randstad te versterken. Organisatiedeskundige Jaap Peters maakt ons wegwijs in de geschiedenis van De Limes, de grens van het Romeinse rijk die dwars door het Groene Hart loopt.

Conform de doelstellingen van Inner Wheel Nederland wordt het goede doel niet vergeten. De opbrengst van ons nationale project is bestemd voor Team Up die in Nederland een bijdrage levert aan het verbeteren van het leven van jonge kinderen in asielcentra.

Een delegatie van Team Up is aanwezig en zij ontvangt een mooi bedrag om hun werk voort te zetten.

Het middagprogramma sluiten we af met een spetterend optreden van Yentl en de Boer.

Kom naar de Vriendschapsdag om elkaar te ontmoeten, te genieten van de sprekers, kennis te maken met de inkomende presidentes en laat je verrassen.

Bent u in het bezit van een Museumjaarkaart neem deze mee.

Valete! Het ga u goed!

 

Programma Vriendschapsdag 2019 op 18 mei.

Locatie:  Het Archeon, te Alphen aan den Rijn.

 • 9.30-10.15    Ontvangst en registratie in het Badhuis
 • 10.30             Welkom en opening in de Herberg
 • 10.40             Presentatie Liesbeth Spies, burgemeester Alphen aan den Rijn
 • 11.00              Optreden Studio Viva Dans
 • 11.15               Presentatie Jaap Peters, organisatiedeskundige over de Limes
 • 11.35              Optreden Studio Viva Dans
 • 11.50              Voorstellen inkomend presidentes Inner Wheel Nederland
 • 12.05              Gezamenlijke toast 70-jarig bestaan Inner Wheel Nederland, lunch en eventueel                                                                     bezoek park op eigen gelegenheid
 • 14.00              Presentatie Team Up en overhandiging cheque
 • 14.30              Optreden Yentl en de Boer
 • 15.15               Bekendmaking locatie Vriendschapsdag 2020 en afsluiting
 • 15.30              Napraten met koffie of thee

Graag  uiterlijk 31 maart aanmelden via de clubsecretaris.

Vergeet s.v.p. de Museumjaarkaart niet.

Meet & Greet op 17 mei

Voorafgaande aan de Vriendschapsdag staat op 17 mei een Meet & Greet op het programma met een keuze uit diverse activiteiten. Wij hebben voor u de volgende middagprogramma’s samengesteld.

Programma 1: Stadswandeling door Gouda.

Onder leiding van een gids kunt u een stadswandeling door Gouda maken. De gids neemt u mee langs memorabele plekjes. Onderweg genieten we van een kopje koffie of thee.

Neem uw museumjaarkaart mee!

Kosten € 15,00 pp.

Aanvang 13.30 uur bij parkeerterrein Klein Amerika, Klein Amerika 30, 2806 CA Gouda.

Programma 2: Bezoek aan het kaasmuseum en een kaasboerderij.

Na een kopje koffie bezoeken we het kaasmuseum. Daarna rijden we naar kaasboerderij De Graaf, Buitenkerk 56 Bodegraven voor een rondleiding en een proeverij van kaas en drankjes uit het Groene Hart.

Kosten € 15,00 pp.

We verzamelen om 13.00 uur in het Grand café Bij Everts, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven

Programma 3: Golftoernooi Bentwoud 9 holes.

We spelen 9 holes op Golfclub Bentwoud in Benthuizen. we starten met een kopje koffie en ook na afloop is er een hapje en een drankje. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het buffet op de boot (zie avondprogramma)

Kosten € 38,00 pp (op basis van minimaal 18 deelnemers)

Ontvangst om 12.30 uur op de Golfclub Bentwoud, Boslaan 3, 2731 LD Benthuizen.

Het avondprogramma is een Zuid Hollandse Plassentocht.

Aan boord van de Avifauna rondvaartboot wordt een warm/koud-buffet geserveerd. De boot is niet rolstoeltoegankelijk.

Kosten € 60,00 pp.

We vertrekken om 17.00 uur vanaf de kade tegenover het hotel Van der Valk Avifauna. We meren circa 21.00 uur weer aan. Voorafgaand aan de plassentocht kan het Vogelpark Avifauna worden bezocht.

Overnachten

Er is een mogelijkheid tot overnachten in Hotel Van der Valk Avifauna, Hoorn 65, 2404 HG Alphen aan den Rijn. De kosten hiervan bedragen € 120,00 per kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Reserveren kan rechtstreeks bij het hotel door het versturen van een mail naar danielle@avifauna.valk.nl onder vermelding van folionummer GF38652

Er zijn voor Inner Wheel tegen dit gereduceerde tarief kamers gereserveerd tot 31 maart 2019

 

13-15 september European Rally Rotterdam

Start datum:
13 september 2019
Eind datum:
15 september 2019

Je vind alle informatie over de European Rally op http://www.iweurorally.com. Daar kan je je ook online inschrijven voor de verschillende programma onderdelen.

Top